Escrit llegit abans dels 5 minuts de silenci en senyal de condol i condemna dels atemptats de Barcelona i Cambrils

Divendres 18/08/2017
Atemptat 17A. Per aquest nom el coneixerem per sempre mes
En el darrer any aquestes banderes han sortit per ha estar a mig pal com a mostra de dol en sis ocasions. I en totes sis vegades per accions similars. Per la utilització del vehicle com a arma de mort i de terror. Arreu de ciutat d'Europa Les cinc anteriors amb l'ai al cos tement el que malauradament ha acabat passant aquesta sisena. Que allò que ens congregava en mostra de condol acabés passant a casa. El que malauradament ha acabat passant.
No restem al marge, no podem garantir el risc zero. I és relativament fàcil per aquest sistema accedir a causar mort i terror.
Avui ens ha tocat a casa, i amb un nombre alt de víctimes. BCN és un destí turístic de primer nivell. La ciutat més visitada d'Europa. Una ciutat oberta i cosmopolita. Una ciutat que semblava garantir seguretat, oci, cultura i gastronomia als nostres visitants. Una ciutat que feia 30 anys que no patia acte terrorista d'aquell perpetrat per ETA a Hipercor el 1987. Un turisme qüestionat no de la millor manera per alguns, cosa que a tots ens hauria de fer pensar, i (un turisme) que probablement i malaurada es ressentirà d'aquest cop.


Recordar 6 fets.
1. Abatuts a trets dels Mossos cinc terroristes que intentaven atemptar en el passeig marítim de Cambrils.
2.El cop duríssim de l'atemptat d'ahir a BCN. 13 morts de moment, més de 100 ferits. El mateix modus operandi de les altres capitals europees.
3. Vinculació dels fets de Cambrils i l'explosió a una casa d'Alcanar amb l'atemptat contra BCN. El que demostraria que les pretensions eren encara molt més criminals. Agrair a les policies locals, mossos i cossos i forces de seguretat de l'estat la seva tasca.
4. Pels vols de les cinc de la tarda a BCN, un 17 d'agost, era molt fàcil d'imaginar que hi haurien turistes entre les víctimes. Més de 18 nacionalitats han estat afectades. Entre les víctimes mortals, 3 alemanys i un belga. La nostra solidaritat i condol amb les víctimes, ferits i morts, i llurs familiars.
5. Unitat. Davant d'un fet com aquest. Unitat institucional. Ho deia el President Puigdemont ahir. “No hi ha cap disputa que valgui”.
6. Catalunya continua sent el territori de major risc d'atemptat yihadista. Cal mantenir l'alerta, i donar suport a la tasca dels mossos i altres policies. Perquè volem mantenir la nostra llibertat, avui ens apleguem junts, lliures, solidaris, iguals, diversos, sense odi i sense por.

Per acabar faig meves les paraules del President Puigdemont: “Catalunya ha sigut, és i serà una terra de pau i de benvinguda. I no deixarem que una minoria acabi amb una forma de ser que s'ha forjat al llarg dels segles”.  

I de l'alcaldessa Ada Colau “Barcelona és una ciutat de diàleg i democràcia, oberta al món i orgullosa del seu cosmopolitisme”.
Per acabar recordar.
13 morts, de vàries nacionalitats.
Més de 80 ferits, i 15 ferits molt greu.
Per ells som aquí, i per ells demanem de nou PAU.

 
La informació indicada no existeix o no té privilegis per veure-la.
Ajuntament d´Òdena · NIF P0814200B
Plaça Major, 2 · 08711 Òdena · T. 93 801 74 34
twitter