Es reuneix en una taula rodona a professionals que treballen el dol per la pèrdua d’un fill/a durant la gestació o poc després del part

Dimecres 27/09/2017
Dol perinetal
El nostre municipi va acollir el passat dissabte una xerrada sobre el dol perinatal que va reunir a professionals del sector i famílies afectades. Van venir persones de la comarca i de més enllà molt sensibilitzades per aquest tema i interessades a donar suport a una realitat sovint silenciada.

La taula rodona estava formada per la llevadora de l'Hospital d'Igualada, Laura Borrega, la llevadora de l'Assir Anoia, Inés Molina, les psicòlogues Mar Granados i Myrna González de Dones amb Empenta i un dels fundadors de l'Associació Little Stars de la Catalunya Central, Marc Solanelles. Així, la llevadora Laura Borrega va explicar el nou protocol de l'Hospital d'Igualada en casos de la pèrdua d'un fill durant la gestació o poc després del part, quin és el tractament que reben les famílies quan estan a la sala de parts i després a la planta hospitalitzades, la llevadora Inés Molina va explicar els serveis un cop a la mare se li dóna l'alta hospitalària i les entitats Dones amb Empenta i Little Star de la Catalunya Central van explicar l'atenció i l'acompanyament que ofereixen a les famílies afectades. Estava previst que a la jornada també hi participés la fotògrafa Norma Grau que per motius de Salut no va poder assistir però el públic va poder conèixer el seu treball i serveis a través d'un vídeo que es va projectar.

La jornada va ser molt participativa i els professionals van poder recollir molts suggeriments directes de les famílies afectades, aportacions que de ben segur ajudaran a fer una mica més fàcil el mal tràngol de les persones que en un futur hagin de viure la pèrdua d'un fill/a durant la gestació o poc després del part. Per l'altra banda, les famílies van conèixer un munt de serveis a la seva disposició.

La regidora d'Atenció a les Persones, Vanessa Massons, va agrair molt especialment la participació de tothom i va explicar que la intenció de l'Ajuntament amb activitats com aquesta és posar el seu granet de sorra per fer millor aquest món.

La informació indicada no existeix o no té privilegis per veure-la.
Ajuntament d´Òdena · NIF P0814200B
Plaça Major, 2 · 08711 Òdena · T. 93 801 74 34
twitter