Les famílies de les Llars d’infants rurals del municipi experimenten amb les olors

Dimarts 28/11/2017
olors-Llars
El passat dilluns les famílies de les Llars d'infants L'Avió de paper i Els Vailets van trobar-se per a compartir amb els seus nadons una estona divertida i d'experimentació. Així pares, mares i nadons van fer el taller "Fem sabó i laberint de les olors".


L'activitat va tenir lloc a la llar del Pla d'Òdena, L'Avió de paper, on van crear un espai tranquil i acollidor. Només a l'arribar es va convidar a infants i famílies a descalçar-se per entrar en una vivència multisensorial. Dos ambients per deixar aflorar el sentit de l'olfacte. Les plantes aromàtiques eren les protagonistes, desfer la glicerina, posar-la al motlle, barrejar les plantes aromàtiques, fer paquetets... Una tasca acurada i de concentració. Així, petits i grans van experimentar a través del tacte i l'olor tot fent una pastilla de sabó. La segona part del taller anomenat "laberint de les olors" estava inspirat en l'artista Ernesto Neto. Les educadores van penjar del sostre diferents olors i els infants gatejant o caminant podien explorar quina olor s'amagava: cafè, camamilla, curry, canyella, cacau, all, coco, farigola, romaní... En un ambient tranquil que convidava a olorar i a compartir en família. Aquest és el primer taller en família del curs. Pròximament se'n programaran més.

Les Llars rurals del municipi aposten per una pedagogia de la quotidianitat que ajudi als infants a resoldre conflictes, aprendre a gestionar el temps i les emocions i aprendre a compartir i cooperar. La filosofia de les llars és acompanyar i ajudar els infants a trobar-se amb ells mateixos, a saber què volen, a saber triar i a tenir eines per enfrontar-se i resoldre amb èxit els reptes que els plantegi la vida.

Les inscripcions a ambdués llars sempre estan obertes.

 

La informació indicada no existeix o no té privilegis per veure-la.
Ajuntament d´Òdena · NIF P0814200B
Plaça Major, 2 · 08711 Òdena · T. 93 801 74 34
twitter