Els nens i nenes de les llars d’infants rurals aprenen fora l’escola

Dilluns 05/03/2018
Llars
A les llars d'infants rurals del municipi, els infants més grans un cop per setmana surten de les llars per caminar tranquil·lament pel poble, pels camps, pel bosc... L'objectiu és aprendre de l'entorn. A fora hi ha un munt d'aprenentatges.


L'activitat pretén deixar temps als infants perquè s'aturin a mirar i agafar aquella pedra, perquè pugin i baixin el turonet, perquè saltin el graó, perquè facin dibuixos amb pals als bassals que trobem durant el camí, per abraçar un arbre... Temps que en la vida adulta normalment no existeix. Les educadores expliquen que "aprenem a caminar tranquil·lament pel carrer, respectant els companys i el poble, quan arribem al bosc o als camps, observem i respectem la natura i comença a volar la imaginació dels més menuts". Cada nen i nena explora lliurement, sol o amb acompanyat: alguns busquen llops; d'altres amb una branca escombren el terra; d'altres intenten fer rodolar una pedra; d'altres troben caragols i contem quants n'hem trobat; observem les flors i diem de quin colors són; trobem pals petits i alguns de tan grans que necessitem 3 infants per portar-lo amunt i avall; busquem noves possibilitats i desafiaments amb el mateix cos...


Les llars rurals del municipi suposen un privilegi per als nens i nenes nascuts en aquests temps, i és que tenen un entorn privilegiat i l'oportunitat de gaudir-lo. D'altra banda, la llar d'infants Els Vailets del nucli antic i L'Avió de Paper del Barri Sant Pere aposten per una pedagogia de la quotidianitat que ajudi als infants a resoldre conflictes, aprendre a gestionar el temps i les emocions i aprendre a compartir i cooperar. La filosofia de les llars és acompanyar i ajudar els infants a trobar-se amb ells mateixos, a saber què volen, a saber triar i a tenir eines per enfrontar-se i resoldre amb èxit els reptes que els plantegi la vida.


 

La informació indicada no existeix o no té privilegis per veure-la.
Ajuntament d´Òdena · NIF P0814200B
Plaça Major, 2 · 08711 Òdena · T. 93 801 74 34
twitter