Inici

Es presenta el llibre “Òdena, al cor de Catalunya”

Dijous 20/04/2017
L´acte de presentació serà dissabte a l´Ajuntament a les vuit del vespre
Òdena
L´Ajuntament ha editat el llibre “Òdena, al cor de Catalunya” una publicació on es presenta el municipi des d´una vessant desconeguda i certament inèdita. Paraules i imatges es complementen a la perfecció en una bona simbiosi, sense destorbar-se. Per a la presentació del llibre, l´Ajuntament ha organitzat un acte al saló de plens el pròxim dissabte 22 a les vuit del vespre. En el decurs de l´acte es projectarà l´audiovisual “Òdena, terra de guix” i hi haurà un refrigeri per als assistents. L´acte està obert a tothom.


“Òdena, al cor de Catalunya” és una mirada de reüll a l´Òdena més desconeguda però també a l´Òdena que tothom pot identificar amb els seus principals signes d´identitat. No tan sols es posa en valor el seu ric patrimoni i un entorn natural excepcional, sinó que els pobles, barris, ravals i masos són els principals protagonistes.


El llibre ha estat escrit per l´odenenc Josep-Vicenç Mestre i Casanova, autor de diverses publicacions i treballs d´Òdena així com d´estudis monogràfics, articles especialitzats i de divulgació de la comarca de l´Anoia. Les fotografies són del també fill d´Òdena Xavier Guisado Martínez, un jove fotògraf que ha deixat constància de la seva voluntat emprenedora en el món de la imatge i la fotografia i de l´igualadí, amb arrels familiars a Òdena, David Ribera i Cos, un fotògraf inquiet que ha creat un estil molt personal que ha estat reconegut per diversos premis.


L´autor presenta una Òdena actual i contemporània on l´emprenedoria i el treball i viure a pagès són realitats econòmiques compatibles i absolutament consolidades, un Òdena que manté estrets lligams amb el seu passat i la seva història, però que també ha obert nous horitzons mantenint la saviesa d´antany amb tècniques actuals.


Finalment també es presenten i descriuen les principals fires i festes que al llarg de l´any fomenten el veïnatge i són la vitalitat del poble.


El llibre aglutina la sensibilitat artística de les fotografies amb uns textos divulgatius que permeten, com relata Mestre, “aquella consciència recuperada que et converteix en ciutadà del món després de ser pobletà del lloc d´on vens”- com explica el prologuista del llibre, el periodista Xavier Ribera.
De ben segur que aquesta publicació convidarà als propis odenencs i als lectors en general a apropar-se als espais que es descriuen i a fer una visita pausada de retrobament i en molts casos, de descoberta del municipi d´Òdena.

La informació indicada no existeix o no té privilegis per veure-la.
Ajuntament d´Òdena · NIF P0814200B
Plaça Major, 2 · 08711 Òdena · T. 93 801 74 34
twitter   
Diputació de Barcelona