Òdena gaudeix de la neu sense incidències greus

Dijous 01/03/2018
neu
L'episodi de neu que va afectar ahir a Catalunya va deixar al municipi un gruix de més de 10 centímetres –variable segons la zona– i no ha suposat incidències rellevants, més enllà d'afectacions puntuals pel que fa al trànsit. A les 19:05 hores el coordinador municipal d'emergència al Pla d'Autoprotecció Municipal per Nevades d'Òdena desactivava el pla d'actuació.

Dimarts a la tarda ja es va activar l'alerta del pla i es van activar els equips per l'escampada de sal i retirada de neu. La restricció de circulació de vehicles pesants arreu de Catalunya, adoptada per la Generalitat, va afectar especialment a Òdena que va acollir desenes de camions desviats al polígon de les Gavarres davant la prohibició de circular.

Al voltant de les 5h de dimecres va començar la precipitació constant de neu i es van mobilitzar els equips per escampar sal. A les 06:33 hores del dia 28 de febrer es dóna la primer instrucció per tal que els operaris dels tractors amb abonadora per escampar sal, es personin al magatzem. Fins a les 13:30h es van realitzar treballs de neteja de carrers per part de la brigada, la policia municipal, protecció civil i molts veïns i veïnes voluntaris –sobretot pagesos amb els seus tractors.

Els equips van treballar, seguint el pla d'emergències, prioritzant les vies principals i els accessos als equipaments. En alguns moments, han arribat a estar actius simultàniament 16 vehicles, 40 operaris i 4 patrulles de la Policia Local. S'han tirat aproximadament 50 tones de sal.

Des del consistori odenenc s'agraeix la col·laboració de la ciutadania a l'hora de seguir les recomanacions de seguretat en les darreres hores. Igualment, s'agraeix la tasca del personal municipal i tots els cossos d'emergències i veïns i veïnes col·laboradors que han contribuït de manera voluntària a minimitzar els efectes de l'episodi i han fet possible que els ciutadans/es, sobretot els més petits, gaudeixin de la neu sense perills.

La informació indicada no existeix o no té privilegis per veure-la.
Ajuntament d´Òdena · NIF P0814200B
Plaça Major, 2 · 08711 Òdena · T. 93 801 74 34
twitter