Comencen les obres de la nova depuradora d’aigües residuals de l’Espelt

Dilluns 09/04/2018
Depuradora Espelt
La nova depuradora de l'Espelt serà en breu una realitat. Han començat les obres de les noves instal·lacions de depuració que tractaran les aigües residuals del nucli de l'Espelt i es preveu que les obres finalitzin aquest estiu. La nova infraestructura està dotada de tecnologia biodisc, un sistema de baix consum energètic i amb altes prestacions, unes instal·lacions pensades per a donar servei a tot el nucli tenint en compte el seu futur creixement demogràfic.

L'obra anirà a càrrec d'Aigua de Rigat, S.A, actual operadora del servei d'abastament i sanejament d'aigua al municipi, pel preu de 382.020,70 €. La infraestructura, que s'està construint a prop del pou de Santa Magdalena, serà finançada en la seva totalitat sense interessos per l'empresa concessionària.

Amb aquest acord amb Aigua de Rigat es posa final a una necessitat històrica. La resolució del problema arriba després d'un llarg i complex procés. Inicialment, l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA) assumia el projecte en el marc del seu programa de finançament de sistemes de depuració a nuclis de menys de 2.000 habitants, però amb la crisi, l'any 2013, van comunicar que el projecte no es tirava endavant. Així i tot, l'ACA va manifestar el seu compromís de finançar en un futur l'obra si aquesta es construïa sota els criteris marcats per ells. Així doncs, es va decidir tirar endavant la construcció de la depuradora a través de l'empresa concessionària del servei, Aigües del Rigat, però seguint el model proposat per l'Agència Catalana de l'Aigua.

El total del cost de la infraestructura serà finançat sense interessos per Aigües del Rigat que emetrà un cànon en el rebut de l'aigua dels contribuents a raó de 0,0685 €/m3 d'imputació en funció dels m3 consumits. Es calcula que en 32 anys, la infraestructura estarà pagada. Tot i que l'equip de govern confia que l'ACA complirà el seu compromís i tard o d'hora arribarà el finançament públic.

La informació indicada no existeix o no té privilegis per veure-la.
Ajuntament d´Òdena · NIF P0814200B
Plaça Major, 2 · 08711 Òdena · T. 93 801 74 34
twitter