Les Regidories d’Igualtat formen el professorat d’Educació Infantil en perspectiva de gènere

Dijous 03/05/2018

Per tercer any consecutiu, el programa coeducatiu de la Mancomunitat de la Conca d'Òdena arribarà a l'alumnat del CFGS en Educació Infantil de l'Institut Milà i Fontanals, en una formació de 10 hores sobre el gènere i la socialització del gènere des dels 0 fins als 6 anys.

Els primers anys de vida són un moment clau en el desenvolupament identitari dels infants, on es realitzen una gran quantitat d'aprenentatges, experimentacions i desenvolupament de capacitats bàsiques com viure i conviure en societat. El rol d'educador/a és clau en aquest procés i comporta una gran responsabilitat. En aquesta formació, a partir d'una revisió personal, s'aprèn a identificar els valors i normes relacionades amb el gènere que transmetem als infants de forma inconscient. També s'adquireixen eines i recursos que ens ajuden a tenir una pràctica coeducativa respectuosa amb el procés de cada infant.

Amb la formació es pretén comprendre el funcionament del sistema sexe-gènere i ser capaç de detectar estereotips i desigualtats de gènere presents a la nostra societat que afecten a nenes i nens a través dels valors transmesos a la família, l'escola i altres agents socialitzadors. Es busca també identificar prejudicis, creences, valors i comportaments estereotipats adquirits en la pròpia socialització de gènere i desenvolupar estratègies coeducatives. La formació la realitza l'Associació Candela i és coordinada i subvencionada pel Programa d'igualtat de gènere de la Mancomunitat de la Conca d'Òdena. Es realitzarà els propers dijous 3, 10 i 17 de maig, al mateix centre Milà i Fontanals.

La informació indicada no existeix o no té privilegis per veure-la.
Ajuntament d´Òdena · NIF P0814200B
Plaça Major, 2 · 08711 Òdena · T. 93 801 74 34
twitter