Estudiants de 5è d’Òdena posen en marxa una cooperativa

Dijous 21/06/2018
A través del projecte formatiu “Cultura emprenedora a l'escola”, els alumnes de l'Escola Castell d'Òdena desenvolupen competències i valors d'emprenedoria

Un grup d'alumnes de 5è de l'Escola Castell d'Òdena han creat una cooperativa i tot el que suposa la seva posada en marxa. Es tracta d'un projecte que forma part de la iniciativa “Cultura emprenedora a l'escola” de la Diputació de Barcelona i amb el qual hi col·labora l'Ajuntament i el Consell Comarcal de l'Anoia.

El projecte Cultura Emprenedora està pensat per a fomentar les competències i els valors de l'emprenedoria a través de la creació i la gestió d'una cooperativa a l'escola. Durant tot aquest curs, els alumnes han creat i gestionat una cooperativa escolar real amb el recolzament de la comunitat educativa, l'administració i altres agents socials del municipi. Aquest procés comporta la constitució de la cooperativa (denominació, estatuts, capital social a aportar per cadascun dels socis...), l'elecció del producte, el disseny de la imatge corporativa, la difusió i comunicació, la producció i venda en un mercat local, l'aportació de part dels beneficis a projectes d'interès social i l'avaluació de la feina feta.

Segons es desprèn dels objectius del projecte, en un context creatiu i lúdic, l'alumnat desenvolupa capacitats emprenedores mitjançant un aprenentatge transversal, a la vegada que manté contacte amb entitats i empreses del territori, facilitant la integració de l'escola amb l'entorn.

El projecte està impulsat per la Diputació de Barcelona, l'Ajuntament d'Òdena i el Consell Comarcal de l'Anoia. És un projecte que va més enllà de les aules. El passat dilluns 18, els alumnes van presentar el seu projecte al Saló de Plens de l'Ajuntament amb presència d'altres alumnes, professorat i representant públics de l'Ajuntament. Els alumnes van rebre uns diplomes per la feina feta.


 

La informació indicada no existeix o no té privilegis per veure-la.
Ajuntament d´Òdena · NIF P0814200B
Plaça Major, 2 · 08711 Òdena · T. 93 801 74 34
twitter