La Jornada d’Aviació Adaptada va aconseguir que 100 persones amb discapacitat gaudissin del plaer de volar

Dimarts 23/10/2018

30 pilots, 100 voluntaris i més d'un miler de persones vingudes de diferents llocs de l'Estat Espanyol es van aplegar en una jornada solidària

El president de la Diputació i alcalde d'Igualada, Marc Castells, el secretari d'Infraestructures i Mobilitat de la Generalitat de Catalunya, Isidre Gavín, l'alcalde d'Òdena, Francisco Guisado, el president de la Federació Aèria Catalana, Hèctor Rodríguez, entre altres autoritats de la comarca, presideixen l'acte inaugural.

*L'Aeròdrom d'Igualada-Òdena va acollir a més d'un miler de persones que van viure en primera persona la primera Jornada d'Aviació Adaptada, un esdeveniment que va aconseguir gràcies a la solidaritat de la gent i de les empreses público-privades que un total de 100 persones gaudissin del plaer de volar. Va ser un dia molt emotiu, el cel s'omplia d'avionetes, amb persones felices, que per una estona experimentaven la llibertat de moviment sense barreres.

Per a l'ocasió es van aconseguir 17 aeronaus, propietat de pilots, que a nivell personal van oferir les seves avionetes i les seves hores de vol per fer realitat una il·lusió: que persones amb qualsevol tipus de discapacitat física, psíquica o sensorial poguessin gaudir del plaer de volar, i fer així que una activitat de lleure com l'aviació també sigui accessible a tothom. En total van ser 30 pilots vinguts d'Osca, Sabadell, Reus, Vallmoll i Igualada, que es van sumar a la causa i juntament amb 100 voluntaris van aconseguir que la jornada fos tot un èxit.

El poder de convocatòria de la jornada va aconseguir que persones de diferents punts de l'estat espanyol es desplacessin fins a l'aeròdrom d'Igualada-Òdena, així hi havia persones discapacitades vingudes de Barcelona, Igualada, Madrid, Castelló, Figueres, Tarragona i Lleida.

Pel que fa als voluntaris també va haver-hi que van venir des de Barcelona, Madrid, Castelldefels, Cornellà i de la comarca de l'Anoia. L'organització va agrair en tot moment la seva feina desinteressada i sobretot la seva actitud de col·laboració i deixant-se contagiar de la felicitat de les persones discapacitades que participaven.

De Madrid també van venir expositors aeronàutics que van exposar les seves últimes aeronaus adaptades perquè puguin ser pilotades per persones amb mobilitat reduïda, de Barcelona es va comptar amb la presència de la Fundació Step by Step, una entitat que ofereix a les persones lesionades un servei de fisioteràpia personalitzat i per altra banda, també es va comptar amb l'empresa TecnoChair, dedicada a la fabricació i distribució de productes per a persones amb mobilitat reduïda. El grup Àuria, un dels màxims col·laboradors amb la jornada també va ser present amb un estand, així com l'entitat de recerca pel càncer infantil “Pulseras Candelas” d'Òdena.

Els protagonistes van ser les persones amb alguna discapacitat però també els seus acompanyants, familiars i públic en general que van poder participar d'activitats com un simulador de vol, gentilesa del Grup Àuria, degustacions de productes de proximitat, a través de la col·laboració d'”Anoia, del Camp a la Taula”, música en directe i l'animació d'un speaker que entrevistava i transmetia com estaven vivint l'experiència pilots, persones discapacitades, familiar i organització.


Acte inaugural

La inauguració va comptar amb la presència del president de la Diputació i alcalde d'Igualada, Marc Castells, que va posar en valor l'esforç de l'organització per aconseguir aquest repte i va mostrar el seu suport d'ara i en el futur perquè l'aviació i la discapacitat vagin de la mà a l'aeròdrom d'Igualada-Òdena. Per la seva part, el secretari d'Infraestructures i Mobilitat de la Generalitat de Catalunya, Isidre Galvín, va enumerar les millores implementades a l'aeroport per portar a terme la jornada i va remarcar el caràcter solidari de la jornada, que contribueixen a construir «una societat i una mobilitat més justes i inclusives. L'alcalde d'Òdena, va destacar l'”ànima de l'esdeveniment i va posar en valor les sinergies que aquest esdeveniment havia aconseguit entre entitats público-privades”. Per la seva part, el president de la Federació Aèria Catalana va va assenyalar també la situació estratègica de l'aeròdrom General Vives i va fer referència als aeròdroms veïns d'Europa com a model a seguir pel que fa als seus usos. Finalment, el portaveu de l'organització, Carlos de Albert, va agrair l'esforç i la predisposició de tothom per aconseguir que l'esdeveniment esdevingués una realitat, el desinterès lucratiu i la solidaritat i generositat de persones i entitats sense el que no hagués estat possible.

La Jornada d'Aviació Adaptada és una iniciativa de les entitats socials relacionades amb el món de la discapacitat i/o l'aviació “Vols per a tothom”, “Las Sillas Voladoras” i “Temyque”, compta amb la col·laboració de la Diputació de Barcelona, Aeroports de Catalunya, Federació Aèria Catalana, l'Ajuntament d'Igualada i l'Ajuntament d'Òdena. A més, s'hi han abocat desinteressadament i molt activament altres entitats de la comarca com Àuria, Apinas, Consell Comarcal de l'Anoia, Transports Masats, Unió Empresarial i Iguana, entre altres.

La Jornada d'Aviació Adaptada té l'objectiu d'apropar el món de l'aviació al món de la discapacitat i aconseguir que les persones amb alguna discapacitat puguin gaudir del plaer de volar, provocant noves sensacions i empoderant-les per viure amb més plenitud enriquint les seves vides quotidianes.


 


 

La informació indicada no existeix o no té privilegis per veure-la.
Ajuntament d´Òdena · NIF P0814200B
Plaça Major, 2 · 08711 Òdena · T. 93 801 74 34
twitter