Dissabte, inauguració de la biblioteca l’Atzavara d’Òdena

Dimecres 05/06/2019

Aquest dissabte 8 de juny a les 12 del migdia, Òdena inaugurarà la seva nova biblioteca. L'acte estarà presidit per l'alcalde en funcions, Francisco Guisado i el president de la Diputació de Barcelona també en funcions, Marc Castells. Resta pendent confirmar quina autoritat representant de la Generalitat de Catalunya també hi participarà.

La biblioteca obrirà les tardes de dilluns a divendres de les 15.30 a les 20.30 h i dimecres i dissabtes també al matí de les 10 a les 13 h. A l'estiu hi haurà alguns canvis, no obrirà dissabtes, i resta pendent saber si a l'agost tancarà uns dies.

La biblioteca s'estrena en un edifici completament reformat, després de tres anys d'obres, el que havia estat l'antic Centre Fraternal i Instructiu, una edificació que  acollirà dos serveis independents: la biblioteca a les dues plantes superiors amb accés des del carrer de la Guixera i el Centre de Dia per a Gent Gran a la planta baixa, des d'on s'accedeix per un jardí des del carrer Jaume I.

A l'entrada principal de la biblioteca s'hi accedeix a través d'un porxo que també condueix a una terrassa amb vistes a la Conca i al Castell. A la planta d'accés s'hi troba el vestíbul d'informació i préstec i l'espai infantil. La façana vidriada de la planta superior permet una visió global de les dues plantes de la biblioteca des del carrer. Aquesta disposició espacial afavoreix l'entrada de llum natural a les dues plantes. En el pis inferior s'hi troba la sala general de la biblioteca, l'espai de treball intern, una sala petita per a tallers i una sala gran polivalent. El projecte ha anat a càrrec de SUMO arquitectes.

La Diputació de Barcelona juntament amb l'Ajuntament d'Òdena han acordat que aquesta biblioteca formi part de la prova pilot d'un nou servei 24 hores que es vol introduir a la Xarxa de Biblioteques Municipals de la Diputació. Es tractaria d'un autoservei d'accés lliure, amb prèvia identificació de l'usuari, que permetria l'accés a la biblioteca les 24 hores del dia amb videovigilància, pensat sobretot per l'època d'exàmens.

Amb aquesta obertura, la Xarxa de Biblioteques Municipals comptarà amb 227 biblioteques i 10 bibliobusos a la demarcació de Barcelona.

Obra subvencionada pel Pla de Barris

Les obres han estat possibles gràcies a la subvenció de Pla de Barris de la Generalitat de Catalunya que ha suportat el 50% del cost de la infraestructura. D'altra banda, tots els operaris que han intervingut a l'obra han estat veïns del poble, contractats mitjançant plans d'ocupació. L'alcalde en funcions, Francisco Guisado, explicava que “és un edifici del poble, fet pel poble i pensat per a servir al poble”.

 

Façana Biblioteca L'Atzavara

La informació indicada no existeix o no té privilegis per veure-la.
Ajuntament d´Òdena · NIF P0814200B
Plaça Major, 2 · 08711 Òdena · T. 93 801 74 34
twitter