Entrada gratuïta pel col·lectiu més vulnerable a la piscina d’Òdena amb motiu de l’onada de calor

Dijous 27/06/2019

L'Ajuntament d'Òdena ha decidit obrir les portes de la piscina municipal de manera gratuïta a totes les persones amb més risc de patir les conseqüències de l'onada de calor. Així, les dones embarassades, els nens i nenes menors de 12 anys empadronats al municipi podran accedir al recinte sense abonar el preu de l'entrada des d'aquest dijous 27 i fins al diumenge 30. L'Ajuntament recorda que les persones majors de 60 anys ja tenen l'accés lliure durant tota la temporada.

Amb aquesta mesura excepcional, el consistori –que assumirà els costos de l'entrada- pretén ajudar als veïns a combatre l'episodi de temperatures extremes després d'activar-se a tota Catalunya l'alerta per onada de calor del Pla de Protecció Civil de Catalunya (PROCICAT).

Segons la predicció meteorològica, la pujada de temperatura registrada els últims dies augmentarà i podria assolir temperatures d'entre 37 i 39 graus. Això suposaria arribar a unes temperatures màximes i excepcionals, superant el llindar de perill per calor que el Servei Meteorològic de Catalunya estableix en els 36 ºC.

L'horari habitual de la piscina municipal és de dilluns a diumenge, de 10 h a 20 h, i en cas de completar-se l'aforament màxim a la instal·lació com a conseqüència d'aquesta mesura temporal i excepcional, es deixarà entrar a la piscina als usuaris a mesura que aquesta es vagi buidant.

En aquest sentit, l'Ajuntament emplaça a la població a fer un ús respectuós de l'equipament i a seguir els consells contra l'onada de calor; i agraeix als veïns la seva predisposició i suport per fer efectiva aquesta mesura.

L'alcaldessa, Maria Sayavera, ha explicat que “aquesta mesura és per ajudar als veïns i veïnes a evitar els efectes de l'episodi de calor però cal també seguir les recomanacions de Protecció Civil com per exemple: beure molta aigua i fer àpats lleugers, evitar sortir al carrer en les hores de més sol, portar gorra o barret per protegir-se del sol, procurar hidratar els animals de companyia i no passejar-los durant les franges horàries més caloroses, entre d'altres”.

La informació indicada no existeix o no té privilegis per veure-la.
Ajuntament d´Òdena · NIF P0814200B
Plaça Major, 2 · 08711 Òdena · T. 93 801 74 34
twitter