L'energia a Catalunya: com hem arribat on som?

Dijous, 21 de setembre de 2023 a les 18.00 h

La industrialització de Catalunya es va fer amb energia hidràulica i energia tèrmica tot cremant llenya, carbonitzant-la o gasificant-la. Aquestes energies es van transformar a calor, electricitat o energia mecànica. A partir de la II Guerra mundial, el petroli, el gas i l'energia nuclear van anar ocupant el mercat energètic dominat per grans empreses que han anat comprant les petites o les anat traient del mercat i provocant un canvi en el clima i la contaminació atmosfèrica, fins arribar a uns límits massa perjudicadors. Les grans empreses energètiques convencionals s'han convençut que no poden fer el de sempre, i s'han anat introduint en les energies renovables i en les batejades amb colors i, per no malmetre la natura, generar l'electricitat fora de Catalunya.

A càrrec de Joaquim Corominas Viñas, Doctor Enginyer Industrial. President i organitzador de l'Associació Congrés d'Energia de Catalunya. Membre de la Junta de la Societat Catalana de Tecnologia. 

cicle que reflexiona sobre les situacions d'emergència climàtica i social ocasionades per l'ús abusiu de la crema de materials fòssils per disposar d'energia. Per fer front a aquestes emergències és molt important que la societat conegui i entengui quines alternatives existeixen avui en dia.

+ info: https://bibliotecavirtual.diba.cat/es/altres-veus

Biblioteca municipal L'Atzavara

Carrer Guixera, 8 - 08711 Òdena - Barcelona (Catalunya)
Nom de contacte: Directora: Eva Xaver Junyent
Telèfon: 93 700 66 30
Adreça electrònica: b.odena@diba.cat
Horari:  
Hivern
De dilluns a divendres de 15:30h a 20:00h
Dimarts, dimecres i dissabte de 10h a 13h
Estiu:
De dilluns a divendres de 15:30h a 20:00h
Dimecres de 10:00h a 13:00h
Vegeu-ne la situació al mapa
Darrera actualització: 21.08.2023 | 11:42