Òdena treballarà per millorar els punts insegurs detectats amb el projecte Poble Segur

Dimecres, 30 de març de 2022 a les 13:40

S’han detectat 16 d’aquests punts al nucli d’Òdena, 12 al Pla d’Òdena i 9 a l’Espelt

L’Ajuntament d’Òdena treballarà per millorar els punts més insegurs del municipi gràcies a la tasca de detecció que s’ha fet els últims mesos mitjançant el projecte Poble Segur, dins de la campanya de sensibilització, prevenció i erradicació de la violència de gènere organitzada per les Àrees d’Igualtat i de Serveis a les Persones.

Després de recollir a través d’una enquesta en línia quins eren els punts que els odenencs consideraven més insegurs, i el motiu que els provocava aquesta sensació, el resultats es van exposar en una reunió al novembre al Centre Fraternal. El mateix mes el projecte va organitzar una primera sortida exploratòria i fins el 8 de març, Dia internacional de les dones, se n’han fet dues més per recórrer aquests punts insegurs als diferents nuclis del municipi i identificar així, sobre el terreny, maneres de millorar-los.

Els principals problemes detectats sorgeixen de la falta de llum d’algunes zones, racons o carrers estrets. Al nucli d’Òdena s’hi han detectat 16 punts insegurs, al del Pla d’Òdena, 12 i al de l’Espelt, 9. Un dels exemples és el que va ser punt de partida de la sortida exploratòria al nucli del Pla, la plaça de l’església Verge de la Font, per la sensació d’inseguretat que s’hi genera quan s’hi fa fosc, amb molt mala il·luminació malgrat ser una zona concorreguda per estar a tocar de l’església, de la llar d’infants i de la pista poliesportiva.

Les sortides han comptat amb la participació dels veïns i veïnes que s’hi han apuntat, de les quatre persones responsables del projecte de l’àrea de serveis a les persones, i les regidores Alba Gallardo i Vanessa Garcia, acompanyades també d’un guàrdia municipal.

Darrera actualització: 30.03.2022 | 13:48