216 persones visiten l’exposició “Controles?” a Òdena

Dimarts, 5 de desembre de 2023 a les 00:00

Un total de 216 persones van visitar l’exposició “Controles?”, que va tenir lloc del 13 al 30 d’octubre, al Teatre Unió Agrícola d’Òdena. La iniciativa consistia en una exposició interactiva de la Diputació de Barcelona, nascuda amb l’objectiu de promoure la reflexió crítica al voltant del consum de drogues i l’ús de les TIC.

L’exposició es va poder visitar amb visites guiades concertades, amb prèvia inscripció al departament de Joventut de l’Ajuntament d’Òdena, i de manera lliure. Durant l’estada a Òdena, es van realitzar un total d’11 visites guiades, 8 tallers a l’aula i 4 sessions formatives per professionals.

Concretament, les visites es van efectuar per a 169 alumnes d’institut d’edats compreses entre 12 i 18 anys, 22 professionals acompanyants, 19 professionals dels serveis socials i 19 de l’àmbit educatiu, a banda de població general que també va visitar l’exposició, en total 6 persones.

En el programa van participar un total de 4 centres educatius: IE Castell d’Òdena (142 alumnes), Centre Mistral III (7 alumnes), Can Aguilera (8 alumnes) i Projecte Creix (12 alumnes). 

La majoria d’alumnes que van visitar l’exposició eren de 1r d’ESO, seguits dels alumnes de 2n ESO. I respecte a la valoració global de les activitats, en una escala d’1 a 10 punts, es va obtenir una mitjana de 8,85 de puntuació per part de l’alumnat. Quasi el 99% dels alumnes van considerar l’exposició interessant i van expressar que havien après coses que abans no sabien. 

Pel que fa a la valoració global del professorat que va acompanyar els grups en les visites guiades, va donar una valoració mitjana de 9,2.

A través de diferents activitats interactives els grups de professionals, adolescents, joves, famílies, etc. les persones visitants van poder adquirir nous coneixements sobre les drogues i l’ús de les TIC, i aprofitar aquesta exposició com a suport educatiu.

L’exposició va incloure propostes educatives per als professionals i eines per als pares i mares per millorar la comunicació amb els fills i filles.

 

Darrera actualització: 05.12.2023 | 16:01

Imatges