La Mostra Internacional de Films de dones torna a la Conca d'Òdena

Dijous, 15 d'octubre de 2020 a les 00:00

En el marc del projecte Conegudes (també) a casa de la Mostra Internacional de Films de Dones, la Mancomunitat del a Conca d’Òdena continua apostant pel programa itinerant de cineastes catalanes. Les projeccions de les pel·lícules seran entre els mesos d’octubre i novembre.

Obrirem la Mostra Internacional de films de Dones a La Pobla de Claramunt el proper divendres 23 d’octubre amb la pel·lícula Lo que diran. Un treball de recerca sobre la qüestió de portar el hiyab reforça l’amistat entre dues noies musulmanes a Barcelona. A través dels seus desitjos i dubtes en l’agitació de créixer, es qüestionaran les seves identitats molt diferents entre elles. Dos adolescents que, entre riures, rebel·lia i afecte, ens donen una bufetada contra els nostres prejudicis. La pel·lícula es projectarà a l’Ateneu Gumersind Bisbal a les 8 del vespre.

Cristina Madrid ens convidarà a Igualada, el proper 12 de novembre a Les resilients, un documental que mostra, a través de quatre bandes formades majoritàriament per dones, una part de l’escena musical feminista que està brotant en els darrers temps a Catalunya i a Espanya. Es tracta d’un retrat a través de la mirada de quatre exemples que formen part d’aquesta escena: el folk de Roba Estesa, el hip-hop de Tribade, el soul de The Sey Sisters i el jazz electrònic de Clara Peya. El film es projectarà a l’Ateneu Cinema a les 8 del vespre.

Finalment, la pel·lícula de Marta Lallana i Ivet Castelo serà la última de la Mostra de Films als Cinemes.  El film Ojos negros es projectarà al cinema MontÀgora a Santa Margarida de Montbui el 26 de novembre a les 8 del vespre. Paula, una noia de 14 anys, ha de passar l’estiu al poble d’Ojos Negros, amb la seva tia i la seva àvia a les quals gairebé coneix. Allà descobreix les tensions familiars que es destapen arran de la malaltia de la seva

àvia. Intentant escapar d’aquesta atmosfera asfixiant coneix a Alicia, una noia de la seva edat amb qui estableix una intensa amistat. Al final de l’estiu Paula intuirà el que significa fer-se gran.

Des de l’àrea d’Igualtat de gènere seguim compromeses amb l’objectiu de visibilitzar les aportacions de les dones, històricament invisibilitzades i, pel que fa concretament el cinema, poc representades en els rols de direcció. El cinema, i en conjunt el món de l’audiovisual, són espais privilegiats per debatre sobre el paper dels elements simbòlics i la seva influència en la construcció dels rols de gènere. El treball de les directores cinematogràfiques contribueix a enriquir l’imaginari social amb noves perspectives i mirades.

Les projeccions seran gratuïtes i comptaran amb la presència de les cineastes i de l'acompanyament  d'una programadora de la Mostra.

Darrera actualització: 09.10.2020 | 14:20