L'Ajuntament d'Òdena inicia una nova edició del projecte "Treball als Barris"

Dilluns, 12 de desembre de 2022 a les 09:00

L'actuació permetrà oferir 5 llocs de treball per a persones en situació d'atur per actuar en l’àmbit patrimonial del Turó del Castell d’Òdena

L'Ajuntament d'Òdena inicià el passat 5 de desembre un nou pla d'ocupació municipal, en el marc del projecte Treball als Barris 2022, que donarà formació i experiència laboral en l’àmbit de l’economia verda a persones en situació d'atur no perceptores de prestació contributiva.

El programa contempla dues accions. La primera d'elles, en la que hi participen 6 persones beneficiàries de l'ajut, és una acció d’aprenentatge integrat amb dos tallers formatius: el primer en tasques forestals i de jardineria durant el mes de desembre i un segon en l’àmbit de la paleteria (rmaterials, revestiments, mamposteria, repicat, extracció de arrebossat de ciment, neteja de parets exteriors, reconstrucció segons els materials originals, etc.) dut a terme per un docent de l’Escola del Treball de Barcelona. La segona actuació contempla la contractació laboral durant 9 mesos, de febrer a octubre, de 5 persones treballadores d’entre l’alumnat format per tal d’actuar en el Turó del Castell d’Òdena en l’àmbit de la reconstrucció, de recuperació a l’estat original, conservació i consolidació patrimonial de diferents elements constructius dels edificis i elements de propietat pública del Turó del Castell d’Òdena.

L’Ajuntament d’Òdena ha contactat amb el Servei de Patrimoni Local de la Diputació de Barcelona per tal que doni suport al projecte en l’assessorament, la impartició d’alguna acció formativa en l’àmbit de la restauració monumental als alumnes i el posterior seguiment i autorització de les actuacions.

El programa està impulsat i finançat pel Servei d'Ocupació de Catalunya (SOC) i cofinançat pel Servei Públic d'Ocupació de Catalunya i el Ministerio de Trabajo y Economía Social-Servicio Público de Empleo Estatal amb una dotació de 99.560,49€.

Darrera actualització: 12.12.2022 | 09:17