Agenda d’actes pel Dia Internacional per a l’eliminació de la violència masclista

Dilluns, 11 de novembre de 2019 a les 00:00

Us presentem l’agenda d’actes per commemorar el Dia internacional per l’eliminació de la violència contra les dones, que des de la Mancomunitat Intermunicipal de la Conca d’Òdena (MICOD) tenim el gust d’organitzar i coordinar.

Any rere any, treballem per elaborar una agenda plena d’activitats de diversos formats que tenen l’objectiu de visibilitzar els diferents tipus de violències masclistes que patim les dones conseqüència d’una societat masclista i heteropatriarcal. Enguany hem volgut incidir en aquelles violències normalitzades que les dones hem patit des del moment de néixer fins a l’envelliment i que, malauradament, formen part de la nostra quotidianitat.

Els ajuntaments de la MICOD penjaran les pancartes reivindicatives a les balconades durant una setmana, del 21 al 28 de novembre. Serà durant aquesta setmana que tindran lloc la majoria d’esdeveniments de la commemoració del 25N. Enguany a l’acte central tindrem el gust de gaudir de la Yolanda Domínguez, prestigiosa artista visual i experta en comunicació i gènere, el dijous 21 a les 12:30 h a la sala d’actes de l’Institut Pere Vives Vich. La conferència es titula “Canviar les imatges per canviar el món”,  i ens explicarà quina influència han tingut les diferents representacions de la dona en l’art i la comunicació en les violències masclistes.

La programació dels actes de l’agenda, inclou activitats que poden ser d’interès per a dones, homes i persones no binàries, de diferents edats. Seran en forma de tallers, conferències, activitats i accions artístiques, cinefòrums i exposicions. Els tallers ens ajudaran a trobar eines per establir límits, ens faran reflexionar sobre el mandat del rols tradicionals de gènere, sobre la necessitat de tenir eines per a l’autodefensa i ens proposaran noves masculinitats. També tindrem la possibilitat de participar de diferents accions artístiques, com per exemple la pintada del mural contra la violència masclista a la Pobla de Claramunt o la que tindrà lloc a la Kaserna sobre publicitat sexista. Amés, podrem veure la pel·lícula Womanhood de la Beryl Magoko sobre mutilació genital femenina al cinema Ateneu d’Igualada i Viaje al cuarto de una madre  de la Cecilia Rico en el marc de la Mostra Internacional de Cinema de Dones.

Podreu trobar les agendes als edificis municipals com els Ajuntaments, les Biblioteques, els Centres Cívics, els espais de Joves, etc i en format digital a www.micod.cat. Les Regidories d’Igualtat conviden a tota la ciutadania a sumar-se a les activitats i a reivindicar el dret de les dones a una vida lliure de violències masclistes i a la capacitat de decisió sobre els nostres cossos i les nostres vides, fent partícips els homes en aquesta lluita i en el treball per construir noves formes de masculinitat.

Darrera actualització: 25.09.2020 | 12:05