Arrenquen dues setmanes d’activitats en el marc del 8M a Òdena

Dimecres, 4 de març de 2020 a les 01:00

El Dia internacional de les dones a Òdena centrarà les activitats el diumenge 8 de març on hi ha prevista a la tarda una sortida amb autocar per unir-se a la manifestació de Barcelona. Aquest any, la figura de la modista francesa Coco Chanel centrarà activitats, tallers, cinema i teatre durant les dues setmanes d’activitats. Després de l’èxit de participació assolit durant el primer any, el diumenge 15 de març es celebrarà la segona edició de la Fira de les dones al Pla d’Òdena.

L’agenda d’actes per celebrar el 8M a Òdena començarà avui dimarts a les 8 del vespre, moment en què hi haurà l’encesa de llums liles a la façana de l’ajuntament després que ahir dilluns s’ajornés per la pluja. Dimarts a tres quarts de 6 de la tarda a l’Espai de Joc, al Centre Cívic Pla d'Òdena, l’Anna Garcia explicarà Contes per la Igualtat. El divendres 6 de març a dos quarts de 8 del vespre a la Sala gran de la Biblioteca l’Atzavara, la Mercè Vaquero posarà veu a la lectura dramatitzada del monòleg Visca la vida! Un monòleg fulminant que tracta els sofriments del confinament forçat de Frida Kahlo,  i durant tota la setmana, des de les 5 de la tarda fins a dos quarts de 8 del vespre, a l’Espai Jove d’Òdena del Nucli i a l’Espai Jove Centre Cívic Pla d'Òdena es farà cada dia el taller d'elaboració de llaços liles i de pancartes reivindicatives per a la manifestació del 8M. Les activitats continuaran durant el dissabte 7 de març, amb la projecció a les 7 del vespre de la pel·lícula Coco: de la rebeldía a la leyenda de Chanel. Després de la projecció hi haurà sopar de germanor  per compartir

Caminada i manifestació a Barcelona durant el diumenge 8 de març

Durant la diada del 8M les activitats començaran a les 9 del matí amb la Caminada per les dones, una ruta circular oberta a tothom, en el marc de la qual es farà entrega dels premis del concurs Fem visibles les dones, continuarà amb la lectura del manifest del Dia internacional de les dones i a finalment, hi haurà l'actuació musical i recital poètic a càrrec de Maria Àngels Oliva, a partir de dos quarts d’1 del migdia, a la plaça Mestre Vila Vell, davant del pavelló. Durant la tarda s’ha organitzat la sortida per anar a la Manifestació de Barcelona amb autocar, amb diferents sortides des de l’Espelt, la plaça Major d’Òdena i el Pla d’Òdena, a dos quarts de 3 de la tarda, tres quarts de 3 i a les 3 en punt, respectivament. El preu del bitllet serà de 5 euros i les persones menors de 18 anys hauran d’anar acompanyades amb un responsable adult.

Més activitats a partir del 9 de març

Durant la setmana següent les activitats continuaran amb el taller intergeneracional Personalitzem la roba, inspirat en la visió de la moda de Coco Chanel. El taller es farà el dilluns i dimarts a partir de dos quarts de 6 de la tarda a l’Espai Jove, Centre Cívic El Pla. Durant el dimarts tindrà lloc al Casal de la Gent Gran a partir de les 4 de la tarda, la sessió de Videofòrum amb la projecció de Mi querida cofradia. I durant la tarda del dimecres, a partir d’un quart de 7 es podrà veure l’obra de teatre protagonitzada per Judit Atienza i Ivan Grados, Taller teatre social: Coco Chanel, viatge al s. XIX, una reflexió dels canvis socioculturals viscuts i protagonitzats per les dones a través de la figura de la dissenyadora de moda francesa.

II edició de la Fira de les dones al Pla d’Òdena

Durant el diumenge 15 de març tindrà lloc al carrer Lleida del Pla d’Òdena la segona edició de la Fira de les Dones, un recull de propostes provinents de tots els àmbits i sectors, professionals, docents, artístics, divulgatius i de lleure, per mostrar el valor i la pluralitat de la visió de les dones. La jornada començarà a les 10 del matí, s’allargarà fins a les 3 de la tarda i s’hi podran visitar exposicions, participar en tallers, activitats esportives, de creació i de salut.

Finalment, el dimecres 18 de març a la biblioteca l’Atzavara, la sessió Contes de color lila, que l’amor s’hi enfila a càrrec de Mònica Torra tancarà dues setmanes d’activitats en el marc del 8M, Dia internacional de les dones

Darrera actualització: 04.03.2020 | 11:40