Arriba el Carnestoltes d’Òdena amb un nou format unificat

Dilluns, 22 de gener de 2024 a les 00:00

Aquest 2024, dissabte 17 de febrer, el Carnestoltes se celebrarà al Pla d’Òdena, l’any vinent al nucli, i així de manera rotativa.

Per tal de millorar quantitativa i qualitativament el Carnestoltes d’Òdena, el proper dissabte 17 de febrer, Òdena celebrarà el seu Carnestoltes amb un format unificat com a novetat. 

Enguany, amb l’objectiu d’incrementar la participació i alhora oferir un carnestoltes més atractiu per a la població d’Òdena, se celebrarà en un únic punt. Cada any tindrà lloc, de manera rotativa, a un dels nuclis del municipi; aquest 2024 es farà al Pla d’Òdena.

Fins l’any passat, el carnestoltes s’organitzava als dos nuclis, per una banda al Pla d’Òdena, organitzat per la AAVV La Coraza i amb la col·laboració de l’Ajuntament; i per l’altra al nucli d’Òdena, a càrrec de la Gargantua Odenenca i l’Ajuntament.

Enguany s’ha decidit anul·lar la duplicitat de la celebració amb la finalitat d’incrementar la participació, i alhora fer més atractius els premis a les persones participants, incorporant novetats, com la possibilitat d’inscripció de grups sense comparsa.

Amb aquest nou sistema, a partir d'aquest any se celebrarà de manera rotativa als dos nuclis; aquest 2024 tindrà lloc al Pla, al 2025 al Nucli, al 2026 al Pla, i així successivament. 

El jurat estarà format per tres representants de la Gargantua Odenenca com a entitat organitzadora, i un representant de les entitats municipals que vulguin participar-hi.

Aquesta edició també millorarà el sistema de puntuació per tal de fer-ho el més just possible, i es puntuarà per ordre de preferència de millor a pitjor cada dorsal. 

Pròximament l’Ajuntament informarà de totes les bases de participació, els premis que s’oferiran i la resta de característiques per a la participació.


 

Darrera actualització: 22.01.2024 | 10:02