Avui s’obre la sol·licitud d’ajuts als comerços que van haver de tancar o van disminuir dràsticament els ingressos durant l’estat d’alarma i que dona la MICOD

Dilluns, 27 de juliol de 2020 a les 00:00

El termini per fer la sol·licitud finalitza el 15 de setembre.

Avui s’obre el període per demanar la sol·licitud d’ajut als comerços dels municipis de la Conca d'Òdena que van haver de tancar o van disminuir dràsticament els ingressos durant l’estat d’alarma.

Es tracta d'unes subvencions directes que procedeixen del Consorci de Comerç, Artesania i Moda de Catalunya per a la reactivació econòmica de la Conca d'Òdena, a les qual poden optar els titulars dels establiments que van haver de tancar arran del que establia el Reial Decret de declaració de l'estat d'alarma, que poden rebre un ajut de 1.500 euros, i els d'aquells que, a pesar de no veure suspesa la seva activitat han patit una disminució de la seva facturació del com a mínim el 70% en relació amb l'any 2019. Aquests últims rebran un ajut de 1.000 euros.

Les persones o empreses que estiguin interessades a rebre l’ajut podran presentar la corresponent sol·licitud a través de la plataforma e-tràmits de l’Ajuntament del municipi on estigui ubicat el seu establiment.

Els consistoris de la Conca d’Òdena han treballat de manera conjunta per agilitar els procediments i els terminis de la tramitació per tal que se’n pugui beneficiar al més aviat possible el major nombre possible d’establiments.

El termini per fer la sol·licitud s’obre dilluns que ve i finalitza el 15 de setembre. Es calcula que en el conjunt de la Conca d’Òdena hi ha un miler d’establiments que es poden beneficiar d’aquestes subvencions directes.

Darrera actualització: 28.07.2020 | 15:39