Bona acollida del taller per a famílies per al bon ús de les pantalles

Dilluns, 5 de febrer de 2024 a les 00:00

Al mes de gener, la Biblioteca L’Atzavara va acollir dues sessions del taller per a famílies sobre habilitats educatives en el bon ús de les pantalles. 

Durant els dies 15 i 22 de gener de 2024, de 18:30h a 20:30h, un total de 10 famílies van participar d’aquest espai de reflexió i d'acompanyament, on les famílies van poder obtenir eines i recursos per prevenir situacions problemàtiques derivades de l'ús de les pantalles, com també rebre pautes per aprendre a fer-ne un ús responsable i coherent.

Al finalitzar les sessions, es va dur a terme un qüestionari entre totes les famílies participants, que van puntuar amb un notable l’activitat (7,8 punts sobre 10).

Les Tecnologies de la Informació i la Comunicació (TIC) ofereixen un ventall de possibilitats de creixement personal i col·lectiu als menors i joves, però també, l’exposició a riscos associats. 

La iniciativa tenia com a objectiu informar sobre les pantalles més utilitzades entre adolescents i joves: avantatges i riscos; millorar la comunicació familiar i les habilitats educatives; clarificar la posició familiar en relació a l’ús de les pantalles; reforçar la capacitat parental per establir normes i límits coherents amb l’edat i maduresa del menor; i proporcionar estratègies i recursos específics per gestionar assertivament les problemàtiques derivades de l’ús problemàtic de les pantalles a l’àmbit familiar.

 

Darrera actualització: 05.02.2024 | 14:10