Comença el manteniment dels camins d’Òdena dins del Pla de Protecció d’Incendis

Dimecres, 16 de juny de 2021 a les 00:00

Auria Grup s’encarregarà de les actuacions sobre el ferm, la secció de servei i les vores

L’Ajuntament d’Òdena ha contractat els treballs de manteniment de camis previstos al Pla municipal de prevenció d'incendis forestals (PPI) en base a la planificació de la Diputació de Barcelona i la validació de l’Agrupació de Defensa Forestal (ADF) local. El manteniment de les vies va començar la setmana passada i s’ha encarregat a Auria Grup per un import de 15.474,10 €.

Després de demanar els permisos als propietaris dels terrenys, s’ha començat el repàs de manteniment de ferm (preparació, perfilat i compactació), manteniment de la secció de servei i neteja de vores dels camins dels Cups de l’Enric a Cal Jantorres, dels Cups de l’Enric fins Can Brunet, del camí vell d'Òdena fins Vinya Vella, i del camí del Toll del Cavaller i del camí de les Baumes, aquests dos últims amb tala de peus inclosa. En el cas del camí de les Baumes també s’hi compten els 380 metres de millora de pendents i d’aportació de material. També s’aportarà material de tipus graves de rebliment i drenatge dels camps del Xicus fins el pont de la riera. D’altra banda, una màquina s’encarregarà de la millora de les pendents i conducció de les aigües, l’eliminació del cordo lateral i l’obertura de les sortides dels trencaaigües a tots els trams.

El PPI és un instrument de planificació i gestió i té l’objecte prioritari de consolidar les infraestructures d’accés viari i de disposició d’aigua per tal de garantir el trànsit i l’abastiment dels mitjans terrestres i aeris d’intervenció en incendis forestals. La consolidació s’assoleix amb la planificació territorial i temporal d’actuacions de creació, millora i conservació. El pla determina les accions que cal realitzar per fer operatives les xarxes estratègiques de prevenció i per reduir la vulnerabilitat i el perill dels elements, defineix el cost i la prioritat i estableix un calendari d'execució de les actuacions planificades.

Darrera actualització: 16.06.2021 | 11:11