El cap de setmana del 10 i 11 d´abril se celebraran les Caramelles a Òdena

Dimecres, 31 de març de 2010 a les 00:00

El cap de setmana del 10 i 11 d´abril es celebraran les caramelles al municipi d´Òdena. Aquesta activitat és organitzada pels Caramellaires d´Òdena i rep el suport de l´Àrea de Cultura de l´Ajuntament d´Òdena.

El recorregut començarà el dissabte 10 a 3/4 de 4 de la tarda directament a Can Viadiu, a 1/4 de 5 la ballada i cantada es realitzarà a Can Magí de Viladés i a 3/4 de 5 a Can Brunet. A les 6 de la tarda els caramellaires seran a la Plaça de l´Església Verge de la Pau del Barri de Sant Pere i Pla de la Masia. A les 7 seran a les Casetes d´en Mussons i a 2/4 de 8 del vespre a l´Espelt.

El diumenge 11 d´abril a 2/4 de 10 del matí es començarà al Raval d´Aguilera. A les 10 les actuacions es realitzaran a Puig Rabat i a 2/4 d´11 al carrer de la Font. A partir d´aquí serà el moment d´esmorzar. A les 12 del migdia es farà la missa a l´Església Sant Pere Apòstol i seguidament l´actuació serà a la mateixa Plaça Major. Després serà el torn del carrer Guixera.

Enguany hi ha un centenar de caramellaires a Òdena de diferents edats que gaudiran i faran que el públic s´endinsi en el món de les caramelles que es basen en cançons populars que es canten entorn de la Pasqua. Les caramelles tradicionalment eren de temàtica religiosa i després s´han incorporat cançons de to festiu i en moltes s´elogia l´estació de l´any en què es canten, la primavera.

Darrera actualització: 27.02.2019 | 15:41

Enllaços