El cicle de contes feministes a les escoles bressol de la Conca d’Òdena arriba a 270 infants

Dilluns, 27 de març de 2023 a les 14:00

La Mancomunitat de la Conca d’Òdena, en el marc del programa de coeducació, ha organitzat aquest mes de març un cicle de contes feministes a les llars d’infants de la Conca d’Òdena. Aquest cicle s’ha programat a 10 llars municipals i hi han participat un total de 270 infants, que han treballat el conte de Mònica Torra “El Monstre Rosa”.

Es tracta de contes pensats des de la mirada feminista, que ajuden a trencar amb els estereotips  de gènere i que acompanyen la infància des d’una perspectiva més lliure i respectuosa.

El cicle va començar el dijous 9 de març a les llars d’infants Sol Solet de La Pobla de Claramunt i EBM Molinet de Vilanova del Camí. Divendres 10 de març va anar cap a la Llar d’infants La Lluna i la Llar d’infants Els Vailets, a Igualada i Òdena respectivament. Les següents escoles a participar-hi van ser l’Escola Pia d’Igualada i L’Escola Guerau de Jorba el dilluns dia 13. Dilluns 20 de març “El Monstre Rosa” va anar a la Llar d’infants La Baldufa, a Vilanova del Camí, i la Llar d’infants Avió de Paper a Òdena; l’últim dia del cicle va ser dimecres 22 de març a la Llar d’infants La Rosella i la Llar d’infants l’Espígol, ambdues a Igualada.

El cicle de contes amb mirada de gènere està organitzat per l’Àrea d’Igualtat de gènere de la Mancomunitat de la Conca d’Òdena, amb la col·laboració dels serveis d’igualtat dels set ajuntaments que en formen part (Igualada, Vilanova del Camí, Santa Margarida de Montbui, Òdena, La Pobla de Claramunt, Jorba i Castellolí). S’emmarca dins un complet Programa de coeducació que porta als centres educatius tota mena de xerrades, tallers i activitats per a l’alumnat de totes les edats des del gener i fins a final de curs.

 

Darrera actualització: 27.03.2023 | 14:23