El Projecte CREIX inicia nova edició aquest mes de febrer

Dimecres, 12 de febrer de 2020 a les 00:00

L'èxit aconseguit l'any passat, que ha finalitzat aquest mes de gener, ha permès encetar una nova edició amb noves sessions.

L’Ajuntament d’Òdena reedita aquest mes de febrer noves jornades del Projecte CREIX. Després que hagi acabat un primer curs el passat mes de gener, on van participar 15 nois i noies d’entre 12 i 13 anys, aquest mes de febrer ha començat la 7a edició destinada a nois i noies d’entre 14 i 17 anys.

La valoració del darrer curs, que va tenir lloc d’octubre 2019 a gener 2020, ha estat molt positiva. Els joves destaquen i valoren aquest projecte per ser un espai per expressar lliurement emocions i sentiments, mostrar-se tal com son, intercanviar punts de vista amb altres iguals i on es poden conèixer millor.

El Projecte CREIX és una activitat psicoeducativa que promou l’educació emocional, l’auto-coneixement i el creixement personal a través de sessions dirigides per la psicòloga, especialista en Anàlisi i Conducció de Grups i directora del Centre Avancem d’Òdena Verònica Amezcua. Al llarg de les diferents sessions d'una hora i mitja de durada els joves assistents escullen ells mateixos quins temes tractar, com poden ser l’autoestima, la comunicació, complexos, pors, angoixes, les relacions d’amistat o de parella, amb activitats vivencials i dinàmiques. CREIX promou un espai  on els joves puguin expressar-se lliurement, intercanviar punts de vista amb altres companys sobre els temes que més els hi interessen i treballar l’autoconeixement i la pròpia identitat.

L’objectiu del curs és oferir als joves eines per a la seva trajectòria vital, habilitats socials i estratègies per a la seva autonomia, per a la presa de decisions davant possibles conflictes entre iguals, familiars i altres, perquè els puguin resoldre d’una forma constructiva, potenciant el talent de cada persona.

El primer dia del curs, els assistents signen una carta de compromís de confidencialitat i les inquietuds que s’hi tracten compten amb la participació de pares i mares durant les dues últimes sessions, en tant que les famílies tenen un paper important en el desenvolupament del creixement personal.

Darrera actualització: 12.02.2020 | 11:13