El projecte Creix revalida l’èxit en la seva 15a edició

Dilluns, 15 de gener de 2024 a les 00:00

Enguany les escollides i treballades han estat la sexualitat, les drogues, la discriminació, les relacions amoroses i familiars, els conflictes i la resolució d’aquests, la gestió de les emocions i l’autocontrol, l’autoestima, la salut mental, el futur educatiu, la personalitat i l’acceptació social del col.lectiu LGTBIQ+.

Aquest dijous 11 de gener ha tingut lloc l’entrega de diplomes de la 15a edició del Projecte Creix, que organitza l'Ajuntament d'Òdena, amb el suport de Diputació de Barcelona.

Aquesta nova edició va tenir lloc del mes d'octubre al desembre, i s'ha adreçat a joves de 12 a 16 anys, alguns dels quals ja havien participat en edicions anteriors. Ha estat un grup amb molta diversitat cultural i social, amb persones amb moltes situacions diferents, que ha aportat riquesa al grup i a la dinàmica d'aquest, i ha permès donar a conèixer les diferents perspectives i situacions viscudes des de l’adolescència.

Com en altres edicions, els joves han estat els qui han triat les temàtiques per treballar. 

Enguany les escollides han estat la sexualitat, les drogues, la discriminació, les relacions amoroses i familiars, els conflictes i la resolució d’aquests, la gestió de les emocions i l’autocontrol, l’autoestima, la salut mental, el futur educatiu, la personalitat i l’acceptació social del col.lectiu LGTBIQ+.

Aquestes van ser les propostes del grup i les que es van treballar des de la confidencialitat. Els joves participants van manifestar que van trobar en el projecte, un espai segur on poder parlar obertament sobre les seves pors i inquietuds.

En aquesta quinzena edició també es va visitar l’exposició Controles?, de Diputació de Barcelona; l’exposició interactiva de la Diputació de Barcelona que va acollir el Teatre Unió Agrícola, nascuda amb l’objectiu de promoure la reflexió crítica al voltant del consum de drogues i l’ús de les TIC.

Dins el projecte, els i les joves participants també van poder conèixer el testimoni de primera mà d’una persona amb trastorn mental, que els va donar a conèixer el seu cas i com s’ha pogut adaptar a la vida diària des de la resiliència i la voluntat.

El Projecte CREIX és una activitat psicoeducativa conduïda per la psicòloga, Veronica Amezcua, directora del Centre Avancem d'Òdena i que promou l'educació emocional i personal. CREIX promou un espai en què els joves es poden expressar lliurement, intercanviar punts de vista amb altres companys sobre els temes que més els hi interessen i treballar l'autoconeixement i la mateixa identitat, a través d'activitats vivencials i dinàmiques. 

Darrera actualització: 15.01.2024 | 07:44

Imatges