Finalitza el procés participatiu endegat per Territori en el marc del pla director de la Conca d’Òdena

Dimecres, 10 de març de 2021 a les 00:00

Es descarten les zones de Can Morera i de Can Titó com a futur sòl industrial

La Generalitat, la Mancomunitat Intermunicipal de la Conca d'Òdena i els set ajuntaments que la integren, entre els quals hi ha l'Ajuntament d'Òdena, valoren positivament les conclusions del procés de participació sobre el Pla Director Urbanístic (PDU) d’Activitat Econòmica de la Conca d’Òdena. Les conclusions compten com a punts en comú l'aposta dels participants per créixer a l'entorn de l'Aeròdrom d'Igualada-Òdena i al Parc Tecnològic Jorba-Igualada. En canvi, descarten les zones de Vilanova del Camí Sud (Can Titó) i de la Plataforma Ferroviària Nord (Can Morera).

El pla director de l'activitat econòmica de la Conca d'Òdena doncs, en el cas del municipi odenenc, planteja el desenvolupament urbanístic al voltant de l’equipament de l’aeròdrom.  Aquest desenvolupament es programarà en el temps i es farà per fases. La implantació es farà segons la demanda real en cada moment, per la qual cosa l'impacte dels nous espais industrials serà menor del previst inicialment, reduint el nombre d’hectàrees previstes. Suposarà també una oportunitat per a la zona de l'aeròdrom perquè guanyi pes i aprofiti l'equipament existent, tot esdevenint una oportunitat per integrar les empreses i activitats que ja acollia i sumar-n’hi de noves. D'altra banda, el projecte garanteix que es mantindrà una distància amb el nucli urbà més proper, el Pla de la Masia, tot preveient una gran superfície verda que servirà de zona d'esponjament entre el nou espai industrial i els habitatges.

El procés participatiu ha finalitzat amb 1.143 propostes recollides sobre el model econòmic que es vol per a la Conca, les seves oportunitats d'inversió i quins es consideren els espais més idonis al territori per acollir l'activitat econòmica i industrial. Ha recollit dues grans conclusions oposades, amb contraris a la creació de més sòl industrial i partidaris de grans parcel·les.

Les administracions que han participat del procés es comprometen a valorar-ne en profunditat els resultats i a tenir-los en compte durant la redacció del PDU. També assumeixen el compromís de comunicar aquests resultats, explicant les aportacions que s'hi han inclòs i que s'han desestimat, justificant-ne els motius. Estaran disponibles al web Participa.gencat.cat, que és l'espai en què ha tingut lloc el procés participatiu des del juny de 2020.

Darrera actualització: 10.03.2021 | 07:32