Il·lusió i bons desitjos a la rebuda de SSMM els Reis de l’Orient

Dimarts, 9 de gener de 2024 a les 00:00

Enguany Òdena va rebre Ses Majestats amb el nou Himne dels Reis Mags d’Orient d’Òdena, amb la música de Ramon Casanova i Miranda i la lletra de Josep-Vicenç Mestre i Casanova

Òdena va viure una Nit de Reis màgica i plena d’il·lusió i bons desitjos. Melcior, Gaspar i Baltasar van arribar acompanyats de les seves comitives reials, a partir de les 7 de la tarda del divendres 5 de gener, per la carretera de Can Macià, al nucli, i pel carrer Lleida, al Pla d’Òdena.

Al nucli d’Òdena, després del tradicional recorregut, l’alcalde Jaume Xaus, acompanyat pel consistori, va donar la benvinguda a SSMM els Reis d’Orient i els va fer entrega de la clau del municipi, per tal que poguessin visitar totes les llars dels odenencs i odenenques. 

La comitiva del Pla d’Òdena, va fer tota la Cavalcada seguida des del carrer Lleida fins el barri Sant Pere, on a la plaça de Sant Pere l’alcalde Jaume Xaus i el consistori va rebre els Reis Mags.

Les cavalcades van acabar amb el repartiment de regals a les llars dels odenencs i odenenques.

L’Ajuntament fa un agraïment molt especial a l’Associació Cavalcada dels Reis de l’Orient d’Òdena i l’Associació Cultural Comissió de Reis de Sant Pere i del Pla d’Òdena per l’organització de la festa.

Nou himne dels Reis Mags d’Orient d’Òdena

Aquest any Òdena ha rebut per primera vegada a la Patgessa Reial Wutinah i als Patges Reials Jafsin i Fahem amb l’Himne dels Reis Mags d’Orient d’Òdena.

El passat 20 de desembre, durant la Cantata de Nadal dels alumnes i docents de l’Institut Escola Castell d’Òdena, el van cantar per primera vegada en directe. I seguidament el dia 1 de gener a la recollida de cartes. 

La versió gravada es va enregistrar als estudis de CatSound, sota la supervisió de Ramon Casanova i Miranda i la producció de Pol Sánchez.

Hi va intervenir la Coral Gatzara i els músics David Parras Aznar (tuba), Joan Miquel Giró Farrés (trompetes), David Calvet Amaro (trombó), Genís Piqué (flauta), Xavier Torras Cornella (saxos) i Albert Torras Vizcarrondo (percussions).

L’Himne dels Reis Mags d’Orient d’Òdena recull els tres moments més importants de la Cavalcada:

L’arribada de les carrosses des de Can Macià. S’explica l’emoció dels infants en veure aparèixer els Reis de la foscor, només il·luminats per torxes

L’entrada dels patges a les cases. El moment més entranyable de la nit, truquen a la porta i els infants els reben, carregats de regals i il·lusions per compartir en família.

El comiat i el retorn a Orient. Els infants expressen el desig que hi hagi pau al món, el compromís de preservar el medi ambient i la promesa de cuidar la cultura fins la propera nit de Reis.

 

Darrera actualització: 09.01.2024 | 22:19