Inscripcions obertes per a una nova edició del Dictat en Català d’Òdena

Dimarts, 19 de setembre de 2023 a les 00:00

Amb l’objectiu de promocionar i difondre la llengua catalana entre la població, Òdena celebrarà la VI edició del Dictat en Català, el proper 21 d’octubre. Un any més, s’estableixen dues categories: joves i adults. La categoria de joves serà a les 10h del matí, i hi poden participar nois i noies de 12 a 16 anys; i la categoria d’adults serà a les 11h del matí, per a homes i dones majors de 17 anys.

El Dictat en Català d’Òdena consisteix en el dictat de 200 mots aproximadament, per a categoria adulta, i 150 per a joves. Es mantindrà en secret fins al moment de dictar-lo.

La persona que dicti el text, en primer lloc el llegirà sencer en veu alta; a continuació, el dictarà frase per frase diverses vegades, incloent-hi els signes de puntuació. Finalment, el tornarà a llegir tot sencer. En aquesta edició, també es dictaran deu paraules aïllades, de les quals es donarà la definició, per completar la prova. Seguidament, els participants hauran de lliurar el full als organitzadors de l’acte.

La inscripció és gratuïta, i l’últim dia per fer-ho és el 17 d’octubre presencialment a la Biblioteca l’Atzavara d’Òdena C/ Guixera núm. 8 (matins de dimarts, dimecres i dissabtes de 10:00 a 13:00h i totes les tardes de dilluns a divendres de 15:30 a 20:00h), o enviant un correu electrònic a l’adreça b.odena@diba.cat amb les següents dades: nom i cognoms, DNI, data de naixement, població i telèfon de contacte. Els menors hauran de facilitar també el DNI del pare i la mare.

Hi haurà dos premis per categoria, per a les persones que hagin comès menys errors en primer i segon lloc. 1r. premi (adults): 120,00 €,  2n. premi (adults): 100,00 €, 1r. premi (joves): 120,00 €, 2n. premi (joves): 100,00 €.

El concurs està organitzat per l’Ajuntament d’Òdena conjuntament amb la Biblioteca l’Atzavara i amb la col·laboració de l’Associació Promotora de la Llengua Catalana (APLEC).

Es poden consultar les bases completes a la Biblioteca l’Atzavara i a la pàgina web de l’Ajuntament d’Òdena.

 

Darrera actualització: 19.09.2023 | 13:20