La Biblioteca l’Atzavara celebra el Dia Mundial de la Poesia

Dimarts, 19 de març de 2024 a les 00:00

 

El dissabte 16 de març la Biblioteca l’Atzavara d’Òdena va celebrar per tercer any consecutiu  el Dia Mundial de la Poesia, amb un recital de poesia a càrrec de diferents rapsodes, música i lletres. 

Es va recitar el poema escrit per Vicent Andrés Estellés “m’he estimat molt la vida”, escollit per la Institució de les Lletres Catalanes i la Federació Catalana d’Associacions i Cubs UNESCO per commemorar el centenari del seu naixement. 

La directora de la biblioteca, Eva Xaver,  va conduir l’acte que va constar de diverses parts. A la primera part es van llegir el poemes dels nens i nenes que van participar al taller de poesia infantil realitzat a la biblioteca. 

Seguidament es va recitar el poema de Vicent Andrés Estellés en 10 dels 22 idiomes el qual havia estat traduït: 

En català llegit per Mª Àngels Oliva

En castellà llegit per Gerard Nieto

En gallec llegit per Celsa Pérez 

En anglès llegit per Judit Solé, 

En francès llegit per Vanessa Garcia

En alemany llegit per Roser Grau

En italià llegit per Cristina Casciano

En xinès llegit per Marina Llobet

En àrab llegit per Maroane

En wòlof llegit per Babacar

Seguidament diferents rapsodes van tenir l’oportunitat de recitar els seus propis poemes i també interpretar poemes i cançons d’autor. 

Per últim, la igualadina Lourdes Sensarrich va presentar el seu llibre “El Raconet de la Lilium”,  una mirada de l'art a través de les emocions. Una trentena de persones va participar en aquest acte que va cloure amb el recital de diferents microversos que l’autora va entregar al públic assistent. 

 

Darrera actualització: 19.03.2024 | 10:33