La Comissió de Joves recrea la visita de Rosalía al nucli d'Òdena per amenitzar el Carnestoltes

Dimecres, 4 de març de 2020 a les 00:00

Al concurs de disfresses van participar 168, d'edats entre els 11 mesos i els 62 anys

El Carnestoltes d'Òdena va començar dissabte 29 a la tarda, amb la rua del nucli d'Òdena. La Comissió de Joves, organitzadors i encarregats d'amenitzar la festa, van recrear la presència de l'artista internacional catalana Rosalía, que va llegir el pregó del Carnestoltes abans que arrenqués la rua, a les 17.45 h al Parc de la Font.

Des d'allà, els 168 participants disfressats, d'edats d'entre els 11 mesos i els 62 anys d'edat, van desfilar pel carrer Hortes, el Passeig Sant Miquel, el carrer Sant Pere Màrtir, la Plaça Major i el carrer Mossèn Borràs, fins a arribar a la plaça Mestre Vila Vell. Un cop al pavelló l'Ajuntament d'Òdena va oferir una xocolatada als participants mentre el jurat deliberava. Aquest any l'han format membres del Club de Petanca, l'Associació de Veïns del Barri de la Font, els Caramellaires, la Colla sardanista, el Fòrum de dones, l'Associació de Veïns de la Guixera, i una veïna del Pla d’Òdena.

Pel que fa als premis individuals, els guanyadors de la categoria de 0 a 6 anys van ser primer Genís Gea amb la disfressa de Tauró i segona Valentina Cabello, amb la disfressa de Bruixa; a la categoria dels 7 als 12 anys el primer premi va ser per Guim Regordosa, disfressat d'R2D2, seguit de Kimberly, disfressada de Malèfica; i a la categoria de 13 o més anys, la guanyadora va ser Carolina García, amb la disfressa La cassette i la segona, Núria Tírvio, disfressada d'He perdut el cap. Les quatre comparses participants, La llegenda de Sant Jordi, Dónde está Wally?, Yabadabadú i La peña que ríe, es van endur premis.

El consistori considera que el del nucli d'Òdena ha estat un carnestoltes amb força participació ciutadana i valora molt positivament tant la participació com l’organització a càrrec de la Comissió Jove, que ha comptat amb la col·laboració de l’Ajuntament d’Òdena.

Diumenge de Carnestoltes al Pla d'Òdena

L'endemà, diumenge 1 de març, a la tarda es va celebrar el Carnestoltes al nucli del Pla d'Òdena, amb la corresponent rua i concurs, organitzats per l'Associació de Veïns La Coraza, amb el suport de l'Ajuntament d'Òdena i la col·laboració de la Comissió Jove.

Després de les inscripcions, la rua va arrencar a les 17 h a la pista de la petanca, i va passar pel carrer Unió, Cal Riba, el carrer La Línia, el carrer Oxígen, el carrer de la Unió, Carretera, plaça de Sant Pere, Sant Bartomeu, el carrer del Calç, el carrer de Sant Miquel, per acabar de nou al carrer de la Unió.

A l'arribada al centre cívic del Pla es va oferir un berenar a tots els participants, 10 d'entre 0 i 14 anys, 4 d'adults i 9 comparses. El jurat, format per membres de diferents entitats i veïns del municipi, van decidir que el premi infantil fos per Iker Oliva amb Lego prisionero; el premi per a l'adult, per Jordi Caldito amb Goku; i el de millor comparsa per Dónde está Wally? Rah-Mon Roma es va encarregar d’amenitzar la festa amb caire infantil.

Darrera actualització: 04.03.2020 | 11:36