La Conca d’Òdena organitza més de seixanta actes per commemorar el Dia Internacional de les Dones

Dilluns, 26 de febrer de 2024 a les 00:00

LES REGIDORES D’IGUALTAT DE LA MANCOMUNITAT DE LA CONCA D’ÒDENA PRESENTEN L’AGENDA D’ACTES

Fins a finals de març, els set municipis de la Conca d’Òdena commemoraran el 8M amb tota mena d’activitats per reivindicar el paper de les dones

Les regidores d’igualtat dels set municipis de la Mancomunitat de la Conca d’Òdena han presentat el programa d’actes commemoratius del 8 de març, Dia Internacional de les Dones. L’agenda d’enguany ve carregada amb gairebé una setantena d’actes pensats per visibilitzar i reivindicar el paper de la dona dins la societat, i ha estat elaborada col·lectivament des de les regidories d’igualtat i amb la participació d’entitats de dones, col·lectius feministes i associacions i entitats aliades, sota la coordinació de la Mancomunitat.

Els actes han arrencat aquest passat cap de setmana i s’allargaran durant tot el mes de març. Hi ha tota mena d’activitats gratuïtes i obertes al conjunt de la ciutadania: exposicions, tallers per a joves i infants, xerrades, concerts, monòlegs, espectacles teatrals, taules rodones i concentracions reivindicatives. Les temàtiques de les activitats giren al voltant de la vindicació feminista i dels drets fonamentals, la justícia social i de gènere i l’eradicació de qualsevol forma de discriminació, i ofereixen oportunitats de reflexió i conscienciació, a més de proporcionar espais de trobada i sororitat.

D’entre els actes, destaca la Jornada Nativitat Yarza, que tindrà lloc el 7 de març a les 12h a l’Ateneu Igualada i que enguany comptarà amb la xerrada de “Sexualitat, dret al plaer, porno i violència” de l’advocada penalista Carla Vall Duran, especialitzada en violències sexuals i feminicidis. El mateix 8 de març, Dia Internacional de les Dones, es faran lectures del Manifest en diferents indrets: a les 12 h a la plaça de l’Ajuntament d’Igualada, a les 14.30 h a la plaça de l’Ajuntament d’Òdena, a les 19 h a Vilanova del Camí a Can Papasseit. De 9 a 10 h al Pavelló Mestre Vila Vell d’Òdena es farà una classe oberta sobre condicionament físic per a dones i a les sis de la tarda una performance feminista al Claustre de l’Escola Pia. Per acabar el dia es farà un espectacle teatral i el sopar de la dona a La Pobla de Claramunt. A Igualada, dissabte 9, es farà un escape room feminista pels carrers del municipi. Diumenge 10 compta amb diverses propostes de caminades i sortides, així com sessions de cinema. El Servei d’informació i atenció a els dones de la Mancomunitat de la Conca d’Òdena organitza un grup d’acompanyament a dones que estan travessant una situació de separació o divorci, conduïda per la psicòloga Myrna González. L’advocada Assumpció Perlas farà una conferència sobre aspectes legals a tenir en compte per a les noves organitzacions familiars, arrel de separacions i divorcis.

El programa l’han presentat Carlota Carner Carrer, regidora d’igualtat d’Igualada; Judith Ranz Ramos, de Vilanova del Camí; Coral Vázquez Hontoria, de Santa Margarida de Montbui; Alba Gallardo Solà, regidora d’igualtat d’Òdena; Jessica Maturana García, de la Pobla de Claramunt; Pilar Queralt Canet, de Jorba, i Glòria Saiz Brugués, de Castellolí. Totes elles conviden al conjunt de veïns i veïnes de la Conca d’Òdena a participar activament dels diferents actes programats. L’agenda completa es pot consultar al web www.micod.cat i a les xarxes socials de la Mancomunitat.

L’Agenda d’actes del 8 de març, coordinada per la Mancomunitat de la Conca d’Òdena, rep el suport de la Diputació de Barcelona, l’Institut Català de les Dones, el Departament d’Igualtat i Feminismes de la Generalitat de Catalunya i del Ministeri d’Igualtat del govern espanyol. Les activitats són organitzades pels ajuntaments de la MICOD i també per entitats del territori.

Darrera actualització: 27.02.2024 | 14:11