La directora general de Turisme, Marta Domènech, i la coordinadora de Serveis Territorials d'Empresa i Treball al Penedès, Sofia Moya, visiten Òdena

Dijous, 18 d'abril de 2024 a les 00:00

Aquest dimecres 17 d'abril, la directora general de Turisme de la Generalitat de Catalunya, Marta Domènech Tomàs, va visitar Òdena per tal de conèixer el patrimoni del municipi; la va acompanyar la coordinadora de Serveis Territorials d'Empresa i Treball al Penedès, Sofia Moya. La trobada va ser a dos quarts d’1 del migdia, quan es va fer una visita a la torre del Castell d’Òdena, i seguidament es va visitar la Biblioteca L’Atzavara i l’empresa de globus aerostàtics Ultramagic.

A l'acte de recepció, hi va ser present l’alcalde d’Òdena, Jaume Xaus, la cap de l'àmbit de Promoció Comarcal i Desenvolupament Econòmic del Consell Comarcal de l'Anoia, Bet Andreu; l’historiador i consultor, Josep Vicenç Mestre i Casanova, acompanyats de tècnics i representants del Consistori.

Durant la visita a la torre del Castell d’Òdena, en Josep Vicenç Mestre va posar en context històric tot el valor patrimonial del turó del Castell; es va presentar l’explotació minera dels guixos de la conca d’Òdena, els forns i les restes del nucli antic. Seguidament es va pujar a la torre del Castell, on es van exposar els orígens de la torre com el tram de muralla de finals del segle XIII. Des de la Torre del Castell, i aprofitant les vistes privilegiades a la Conca d’Òdena, es va aprofitar per traslladar la preocupació pels projectes de línies d’alta atenció i la línia aèria de Molt Alta Tensió (MAT). També es va convidar la directora i la coordinadora a visitar i gaudir de la fira gastronòmica per excel·lència d’Òdena, la Fira de la Vinyala.

Havent fet la signatura del llibre d’honor de l’Ajuntament, es va visitar l’empresa de globus aerostàtics Ultramagic, amb seu a Òdena. En Josep Maria Lladó, gerent de l’empresa, va oferir una visita a les instal·lacions i va explicar els orígens, els més de 40 anys d’experiència en globus aerostàtics i la seva trajectòria com a empresa internacional.

L’alcalde Jaume Xaus va agrair la visita al municipi i la oportunitat de posar en valor el patrimoni odenenc i el desenvolupament econòmic local. Va explicar que “amb la visita a part del patrimoni d’Òdena, hem pogut mostrar a la directora general de turisme de Catalunya les oportunitats del nostre municipi a nivell turístic, i els projectes per posar en valor el nostre llegat”. L’alcalde també va remarcar que “la visita de la directora general de turisme de Catalunya ens ha permès explicar en primera persona les necessitats que tenim per poder transformar Òdena turísticament”.

 

Darrera actualització: 18.04.2024 | 13:52

Imatges