La Mancomunitat ofereix un nou curs gratuït d’auxiliar de manteniment industrial

Dimecres, 10 d'abril de 2024 a les 00:00
  • Les dades d’inserció laboral dels cursos de la MICOD són excel·lents: nou dels onze alumnes del curs d’aerotèrmia ja han trobat feina
  • Les persones participants fan pràctiques en empreses del territori i reben assessorament personalitzat per trobar feina

La Mancomunitat Intermunicipal de la Conca d’Òdena (MICOD) torna a organitzar una formació gratuïta a partir del mes de maig que inclou pràctiques en empreses del sector industrial de l’Anoia. L’objectiu principal del curs, el quart que la MICOD organitza dins el programa “Conca Industrial 4.0”, és facilitar la inserció laboral i millorar l’ocupabilitat de les persones aturades a la Conca en el sector industrial, i alhora donar resposta a les necessitats del sector industrial de trobar persones amb formació específica. 

Si en els cursos anteriors es van formar professionals per a la instal·lació i manteniment de plaques solars, aerotèrmia i soldadura, en aquesta ocasió la formació que s’ofereix és en l’àmbit del manteniment industrial. El curs formarà a les persones participants en quatre àrees: electricitat, soldadura, pneumàtica i electropneumàtica. També inclou pràctiques en empreses del territori i formació de riscos laborals (homologada per al sector del metall). A més als alumnes se’ls dissenyarà un itinerari personalitzat per accedir al món laboral, i també rebran formació en el mòdul “Coneixença de les competències per facilitar les oportunitats laborals”. El curs arrencarà la segona quinzena de maig i finalitzarà al juliol. L’horari serà de dilluns a divendres de 8 a 13h i tindrà lloc a l’edifici d’Ig-Nova. 

Les formacions es fan en el marc del programa Conca Industrial 4.0, amb el qual la MICOD vol fomentar la vocació industrial entre els joves, afavorir la presència de la dona en un sector fortament masculinitzat i contribuir a la millora i competitivitat de l’activitat industrial de la Conca. Una de les línies de treball que contempla el pla és la participació activa dels agents socioeconòmics del territori.

Un balanç d’inserció excel·lent

Tot i que inicialment no estava previst, la Mancomunitat ha decidit organitzar aquest quart curs gràcies a l’èxit rotund d’insercions laborals els tres cursos anteriors (fotovoltaiques, aerotèrmia i soldadura). En el cas del curs d’aerotèrmia, 9 dels 11 alumnes ja han trobat feina, i en diversos casos han estat contractats per les empreses on havien realitzat les pràctiques. Pel que fa al curs de soldador, tot i que encara no ha finalitzat ja hi ha 5 dels 12 alumnes que han obtingut un contracte laboral, i s’espera que seran més.

Aquestes bones xifres d’inserció es deuen al fet que la formació està totalment orientada a les necessitats de les empreses de la Conca, té una vessant molt pràctica i respon a una demanda de professionals formats. A més, des de la Mancomunitat es fa una orientació personalitzada als alumnes per accedir al món laboral.

Inscripcions obertes

Els curs d’auxiliar de manteniment industrial és gratuït i s’hi poden inscriure totes les persones empadronades a un dels set municipis de la Conca d’Òdena (Igualada, Vilanova del Camí, Santa Margarida de Montbui, Òdena, La Pobla de Claramunt, Jorba i Castellolí), amb un nivell d’estudis d’ESO o equivalent i en situació d’atur. Es donarà prioritat a la motivació, actituds i  aptituds de les persones i també es prioritzarà la inscripció de dones a la formació com a mesura per començar a revertir la masculinització del sector industrial. Les persones interessades poden omplir el formulari disponible a la web micod.cat, o bé adreçar-se a la Mancomunitat de la Conca d’Òdena escrivint un correu electrònic a concaindustrial@micod.cat.

Conca Industrial 4.0

El Programa Conca Industrial 4.0, organitzat per la MICOD i subvencionat per la Diputació de Barcelona està en marxa des del 2020 per ajudar al sector industrial de la Conca d’Òdena a incorporar personal amb el perfil d’aprenent qualificat. Aquest programa, que ja arriba a la tercera edició, vol promoure la competitivitat de les indústries i donar resposta a les seves necessitats tot capacitant a les persones joves, futures treballadores, perquè es puguin dedicar als diferents sectors industrials del territori, que suposen un volum molt important d’empreses, llocs de treball i facturació. 

La MICOD

La Mancomunitat Intermunicipal de la Conca d'Òdena (MICOD) és una associació formada per 7 municipis de la comarca de l'Anoia, tots ells situats a la Conca d'Òdena: Igualada, Vilanova del Camí, Santa Margarida de Montbui, Òdena, La Pobla de Claramunt, Jorba i Castellolí. L’entitat va néixer al 2001 per donar serveis de manera mancomunada als diferents municipis que la integren, i té com a objectiu unir esforços i recursos per gestionar serveis d'interès comú en diferents àrees com la promoció econòmica, la igualtat de gènere, serveis d'ocupació, formació i inserció i serveis relacionats amb el medi ambient i la mobilitat, entre d’altres. 

 

Darrera actualització: 10.04.2024 | 19:30