La MICOD ha format aquest curs més de 4 mil persones en igualtat de gènere a les escoles de la Conca d’Òdena

Dimecres, 14 de de juliol de 2021 a les 00:00

Tots els centres educatius de primària i secundària dels set municipis de la Conca d’Òdena poden portar a terme de forma gratuïta els tallers del programa de coeducació que coordina la Mancomunitat Intermunicipal de la Conca d’Òdena (MICOD), i cada any són més els centres que el sol·liciten. Aquest curs s’han fet un total de 201 tallers amb 4.417 persones, entre alumnat i professorat. Es tracta d’una xifra que supera de llarg la dels cursos anteriors i mostra la necessitat que té el personal educatiu per incorporar la igualtat de gènere als programes formatius.

Als tallers, que es porten a terme des de l’Àrea d’igualtat de gènere i LGTBI de la MICOD, es treballen temes relacionats amb la igualtat de gènere, les identitats i expressions de gènere, la diversitat d’orientacions sexuals i la prevenció dels masclismes, la LGTBIfòbia i la violència masclista. A més dels centres educatius, els tallers també es fan en espais no reglats.

El programa de coeducació va néixer com a iniciativa de la Mancomunitat i les regidories d’igualtat dels municipis de la Conca d’Òdena, que van constatar que cal treballar les discriminacions de gènere des de les edats més primerenques si es volen eradicar els masclismes i la lgtbifòbia presents a la societat. A través dels tallers es treballa per deconstruir els mandats de gènere de la cultura patriarcal i aportar noves maneres de relacionar-nos des de l’equitat i la justícia social, sempre amb l’objectiu final de sensibilitzar i prevenir per canviar els rols i estereotips imposats i esdevenir societats més lliures i igualitàries.

 

La MICOD

La Mancomunitat Intermunicipal de la Conca d'Òdena (MICOD) és una associació formada per 7 municipis de la comarca de l'Anoia, tots ells situats a la Conca d'Òdena: Igualada, Vilanova del Camí, Santa Margarida de Montbui, Òdena, La Pobla de Claramunt, Jorba i Castellolí. L’entitat va néixer al 2001 per donar serveis de manera mancomunada als diferents municipis que la integren, i té com a objectiu unir esforços i recursos per gestionar serveis d'interès comú en diferents àrees com la promoció econòmica, la igualtat de gènere, serveis d'ocupació, formació i inserció i serveis relacionats amb el medi ambient i la mobilitat, entre d’altres. Enguany celebra els vint anys d’existència.

Darrera actualització: 14.07.2021 | 15:24

Imatges

can muscons