La MICOD organitza prop de cinquanta actes per commemorar el 8 de març a la Conca d’Òdena

Dimecres, 24 de febrer de 2021 a les 18:50

Des d’ara i fins a finals de març, els set municipis de la Conca d’Òdena es bolquen per commemorar un Dia Internacional de les Dones reivindicatiu

Les regidores dels set municipis de la Conca d’Òdena han presentat aquest dimecres un farcit programa d’actes de commemoració del 8 de març, el Dia Internacional de les Dones. La cinquantena d’actes, organitzats i coordinats per la Mancomunitat Intermunicipal de la Conca d’Òdena (MICOD), tenen com a objectiu denunciar les discriminacions que pateixen les dones pel fet de ser dones i posar de relleu les lluites i reivindicacions feministes per l’equitat, els drets i llibertats, la igualtat salarial, l’eradicació dels masclismes, la visibilització, la coresponsabilitat, la conquesta de l’espai públic i, en definitiva, per aconseguir una societat més justa i igualitària.

D’entre les activitats més destacades hi ha nombroses exposicions, tallers i jornades de formació, concursos de Tik-Tok i Instagram, sessions de contes, teatre, cinema, xerrades, il·luminació d’espais emblemàtics i passejades, com les que es faran el 7 de març, des d'Òdena i des de Castellolí fins al cim del Puig Aguilera i que donaran pas a la lectura del Manifest del dia 8 de març.

A la presentació del programa hi han assistit Carlota Carner Carrer, regidora d’igualtat d’Igualada i Alba Gallardo Solà, regidora d’igualtat d’Òdena, en representació de la resta de regidores d'igualtat dels municipis de la Conca d'Òdena: Laura Pavón Pérez de Vilanova del Camí; Coral Vázquez Hontoria de Sta. Margarida de Montbui; Berta Pons Molina de la Pobla de Claramunt; Sílvia Escura Sabaté de Jorba i Carla Peña Pelegrí de Castellolí. Totes elles han convidat al conjunt de veïns i veïnes de la Conca d’Òdena a participar activament dels diferents actes programats, que es poden consultar a la web micod.cat.

L’acte central de la Mancomunitat consistirà en la coordinació d’una acció conjunta que es farà als centres de secundària de la Conca d’Òdena. L’acció serà la visualització d’un vídeo que fa una aproximació crítica a les violències masclistes i sexismes de les sèries de referència del jovent. Aproparà també una pauta per a detectar les violències i analitzar des de la mirada de gènere els rols discriminatoris que es donen. Els instituts faran un treball posterior d’anàlisi d’una proposta que triïn a partir dels aprenentatges fets.

L’Agenda d’actes del 8M, coordinada per la MICOD, rep el suport de la Diputació de Barcelona, l’Institut Català de les Dones i del Ministeri d’Igualtat del govern espanyol. Les activitats són organitzades pels ajuntaments de la Micod i també per entitats del territori. Han participat en aquest 8M: Dones amb Empenta, Cau Jove Pobla, Espai Jove Òdena, Kaserna jove, Can Muscons, Teatre de l’Aurora, Cineclub, Biblioteca Mont-Àgora de Montbui, els Serveis d’Igualtat dels ajuntaments, el Servei d’esports de Santa Margarida de Montbui, Biblioteca Central Igualada, Biblioteca de Vilanova del Camí, Biblioteca l’Atzavara d’Òdena, ASSIR ANOIA, Servei d’informació i atenció a les dones de la Mancomunitat, CT Montbui i Top Tennis, C.E. Les Moreres i ERC Dones, i han comptat amb la col·laboració d’Espai Cívic Centre, Can Papasseit, Mont-Àgora i Fira d’Igualada.

PROGRAMA D’ACTES 8 DE MARÇ DE 2021

EXPOSICIONS

Del 3 al 20 de març

EXPOSICIÓ MONOGRÀFICA VISCA LA REVOLUCIÓ.

Exposició formada per 9 banderoles i més de 100 llibres adreçada al públic infantil i juvenil. Presenta les revolucions des d’una mirada interseccional. Canvis i millores en molts aspectes: la igualtat de sexes, les diferents opcions sexuals, les oportunitats segons el gènere, la raça, l’origen, etc.

Horari: de dilluns a divendres de 15.30 a 20h. Dimecres i dissabte de 10h a 13h.

Lloc: Biblioteca l’Atzavara d’Òdena.

Exposició produïda i cedida pel Consell Català del Llibre Infantil i Juvenil.

Ho organitza: Biblioteca l’Atzavara d’Òdena.

 

Del 6 al 13 de març

EXPOSICIÓ BIBLIOGRÀFICA: Temàtica La DONA.

Tot tipus de llibres que tracten, denuncien, parlen o s’han escrit per dones rellevants: novel·les, crítica, assaig, ciència,...

Horari: De dilluns a divendres de 15.30 a 20h. Dimecres i dissabte de 10h a 13h.

Lloc: Biblioteca l’Atzavara d’Òdena.

Ho organitza: Biblioteca l’Atzavara d’Òdena.

 

Del 8 al 13 de març

EXPOSICIÓ: HERÈNCIA DE LES DONES ARREU DEL MÓN.

Descripció: es vol donar importància a 15 dones que han destacat per diferents motius. Les persones que hi assisteixin podran fer un recorregut representat al terra on s’explicarà quina ha estat l’aportació feta per part de cada dona a la humanitat.

Lloc: Can Papasseit.

Horari: de 17 a 20h.

Ho organitza: Ajuntament de Vilanova del Camí.

Hi col·labora: Biblioteca de Vilanova del Camí.

 

Del 8 al 21 de març

EXPOSICIÓ: LES DONES A L’AVIACIÓ.

Descripció: Saps qui va signar la primera patent de paracaigudes? I que els inventors Wright tenien també una germana? Coneixes la contribució de les dones catalanes a l'aviació? En aquesta exposició trobaràs la resposta a tot això i més! Un recorregut per la història de l'aviació per conèixer l’indispensable paper de les dones en aquest camp des dels seus inicis fins a l’actualitat.

Lloc: Biblioteca l’Atzavara d’Òdena.

Horaris: Dilluns a divendres de 15.30 a 20h, dimecres i dissabte de 10 a 13h.

Ho organitzen: Fira d’Igualada, Biblioteca l’Atzavara d’Òdena amb el suport de l’Institut Català de les dones.

 

Del 8 al 31 de març

EXPOSICIÓ: IMATGES PEL 8 DE MARÇ.

Descripció: recull de les obres premiades al concurs de cartells del 8 de març de la Mancomunitat de la Conca d’Òdena, en totes les seves edicions.

Lloc: Ajuntament de Castellolí.

Ho organitzen: Mancomunitat de la Conca d’Òdena i Ajuntament de Castellolí.

Del 8 de març a l’1 d’abril

EXPOSICIÓ: SIMONE DE BEAUVOIR, FEMINISTA I ESCRIPTORA.

Descripció: Aquesta exposició proposa un trajecte per la vida i l'obra de Simone de Beauvoir, filòsofa i escriptora, una dona que amb el seu enfrontament a les convencions dominants del seu temps va provocar debats apassionants que, encara avui, a cent anys del seu naixement, generen reflexions i polèmiques. Simone de Beauvoir ha estat una de les figures més destacades del canvi social i simbòlic protagonitzat per les dones i el feminisme.

Lloc: Biblioteca Central d’Igualada.

Horaris: Matins de dimarts a divendres de 10 a 13h, tardes de dilluns a divendres de 15.30 a 20.30h. Dissabtes de 10 a 13.30h.

Ho organitzen: Mancomunitat de la Conca d’Òdena, Biblioteca Central d’Igualada i Institut Català de les Dones.

 

Del 27 de març al 18 d’abril

EXPOSICIÓ D’OBRES presentades al concurs de fotografia de Dones amb Empenta.

Les obres participants es podran veure en línia, per Facebook i Instagram, a mesura que es vagi desenvolupant el concurs i físicament a partir del 27 de març a l’espai d’exposicions de Mont-Àgora.

Ho organitzen: Dones amb empenta i Ajuntament de Santa Margarida de Montbui.

 

ACTIVITATS

Dimarts i dijous 23 i 25 de febrer i 2 de març

FORMACIÓ: EL GÈNERE I POLÍTIQUES PÚBLIQUES.

Per al personal dels ajuntaments de la Mancomunitat de la Conca d’Òdena.

Descripció: Formació que proporciona coneixement sobre com introduir la perspectiva de gènere en les diferents fases de les polítiques municipals: diagnosi, planificació, implementació i avaluació. També es fa l’anàlisi dels principals instruments per incorporar el gènere a les polítiques municipals.

Hora: de 9.30 a 11.30h.

Lloc: Telemàtic.

Ho organitzen: Mancomunitat de la Conca d’Òdena i Diputació de Barcelona.

 

Del 1 al  8 de març

ELABORACIÓ DE LLIBRETES PERSONALITZADES I POLSERES LILES.

Elaboració de llibretes i polseres per commemorar el dia de la dona.

Lloc: Cau Jove.

Hora:  de 16 a 20h.

Destinataris: joves d’11 a 18 anys.

Ho organitza: Cau Jove. Ajuntament de la Pobla de Claramunt.

 

De l’1 al 14 de març

CONCURS DE TIK-TOK  DIA DE LA DONA.

1. Puja un vídeo a Tik Tok explicant, cantant i/o ballant sobre un tema del dia de la dona.

2. Comparteix-lo a les històries d’Instagram.

3. Etiqueta’ns! @caujove

4. Posa el #lapobla8demarç

Lloc: Aplicació Tik Tok i Instagram.

Ho organitza: Cau Jove. Ajuntament de la Pobla de Claramunt.

 

De l’1 al 14 de març

CONCURS FOTOGRÀFIC/INSTAGRAM DE “DONES EN EL SEU DIA A DIA”:

1. Puja una foto d’una dona en el seu dia a dia.

2. Comparteix-la a les històries d’Instagram.

3. Etiqueta’ns! @ajlapobladeclaramunt.

4. Posa el #lapobla8demarç

Lloc: Aplicació Instagram.

Ho organitza:  Ajuntament de la Pobla de Claramunt.

 

Dimarts 2 de març

ENCESA DE LLUMS LILES A L’AJUNTAMENT D’ÒDENA, AL CENTRE CÍVIC DEL PLA I A L’ESGLÉSIA VERGE DE LA PAU i PANCARTA AL BALCÓ DE L’AJUNTAMENT D’ÒDENA.

Hora: 20h.

Ho organitza: Àrea d’Igualtat de l’Ajuntament d’Òdena.

 

Divendres 5 de març

SUPLEMENT ESPECIAL DONES: Marta López, Júlia Ferrer, Alba Ruana, Claudia Vidrio, Mariya Vynnytska, Teresa Orobitg, Núria Ruiz, Teresa Armengol, Montse Santacana, Júlia Alias, Alba Cantero, Judit Cuberas i Dolors Caballero.

Entrevistes a dones de la Conca d’Òdena en el suplement especial del 8 de març.

L’especial 2021 visualitza dones que han estat imprescindibles en temps de pandèmia. Hem volgut visualitzar serveis essencials especialment ocupats per les dones i que no sempre tenen el reconeixement que mereixen. El suplement 2021 posa en valor les tasques de dones, imprescindibles per al benestar de les persones, que no sempre tenen visibilització en la nostra societat. Sectors molts d’ells més precaritzats que no són compensats malgrat la dedicació que requereixen.

Trobaràs el suplement amb el diari La Veu als ajuntaments de la Conca d’Òdena, de forma gratuïta (fins a esgotar existències).

Ho organitza: Mancomunitat de la Conca d’Òdena amb la col·laboració de Camel·la Planell, entrevistadora i redactora dels textos.

 

Divendres 5 de març

CONTES DE COLOR LILA QUE L'AMOR S'HI ENFILA amb la MÒNICA TORRA.

Contes que amb  un toc d'humor ens conviden a reflexionar sobre les relacions d'amistat, i que ens ajudaran a qüestionar els estereotips de gènere per avançar cap a la igualtat.

Lloc: Pati de l’escola Maria Borés.

Hora: 17.30h.

Destinataris: infants de 3 a 12 anys.

Ho organitza: Ajuntament de la Pobla de Claramunt.

 

Dissabte 6 de març

HORA DEL CONTE VIRTUAL: “... i va cosir unes ALES”.

A càrrec de Petita Companyia.

Hora: 12h.

A través de l’Instagram @bibliotecamontagora

Ho organitza: Biblioteca MontÀgora de Santa Margarida de Montbui.

 

Dissabte 6 de març

HORA DEL CONTE: La veritat de les princeses, a càrrec de Clara Algaba (Companyia La Boia Teatre)

Aquesta és la història d’una princesa en vaga, cansada que tothom li expliqui com ha de ser una princesa com cal i decidida a explicar les veritats de les princeses. I és que... les princeses també es tiren pets!

Hora: 12h.

Lloc: Instagram live @bibliotecaigualada

Ho organitzen: Ajuntament d’Igualada i Biblioteca Central

 

Dissabte 6 de març

MURAL PER LA IGUALTAT.

Pintem un mural per commemorar el dia de la nena, jove i dona.

Lloc: Parc de Sant Galderich.

Hora: 16h.

Destinataris: joves d’11 a 25 anys.

Ho organitza: Cau Jove. Ajuntament de la Pobla de Claramunt.

 

Diumenge 7 de març

PASSEJADA AL PUIG AGUILERA (10 km).

Coordinat amb la Colla Excursionista Matinera d’Òdena.

Lloc de convocatòria: plaça Major.

Hora: 8.30h.

A l’arribada, a la plaça Major (12.30 h), LECTURA MANIFEST DEL 8M I ENTREGA DEL PREMI DEL 8È CONCURS DE CARTELLS DEL 8M DE LA MICOD + ENTREGA DE PREMIS IV  CONCURS “FEM VISIBLES LES DONES”

Placa a “la pagesa” de l’escultora Mònica Tort i Soteras.

La cantant odenenca Mónica Bell, oferirà en directe el tema “Derechos de mujer”.

Activitat gratuïta oberta a tothom.

Ho organitza: Àrea d’igualtat de l’Ajuntament d’Òdena.

 

Diumenge 7 de març

CURSA I PASSEJADA DE LA DONA

I Cursa de la Dona 7 Km - 9.00  a 9.30 h

I Passejada pels espais naturals 7 Km - 9.30 a 12.00 h

Lloc: Circuit amb inici al Pg. Vista Alegre i arribada a Poliesportiu Mont-aQua

Inscripció prèvia:

 •          Horari de participació a assignar (prèvia inscripció)
 •          Inscripcions fins al 04/03/21. Opcions:
  1.     e-mail: montbui.sesports@montbui.cat, indicant: Cognoms i nom, telèfon, e-mail, població, edat i modalitat (córrer/caminar)
  2.     Telf: 659 45 12 17  (de dilluns a divendres de 9 a 14 h), Servei d’Esports.
  3.     Mateix circuit per la cursa i la passejada de 7 Km.

Ho organitza: Servei d’esports de l’Ajuntament de Santa Margarida de Montbui

 

Diumenge 7 de març

SORTIDA PEL DIA DE LA DONA

Passejada al cim de Puig Aguilera (11 km). Podeu pujar a peu, fent running, amb bici, amb moto o jeep. Ens trobem totes i tots al cim a les 12 h, farem un mos i donarem lectura al Manifest 8M de 2021.

Lloc de convocatòria: Ermita de Sant Feliu.

Hora: 10.30h.

Ho organitza: Ajuntament de Castellolí.

Diumenge 7 de març

TEATRE FÒRUM ESCOLTA’M.

Teatre fòrum sobre  la prevenció de violència de gènere a les relacions en l’àmbit familiar.

Hora: 18h.

Lloc: Ateneu Gumersind Bisbal.

Destinataris: tots els públics.

Aforament limitat, cal inscripció prèvia trucant al 938086075.

Ho organitza: Ajuntament de la Pobla de Claramunt.

 

Diumenge 7 de març

XERRADA: POLÍTICA AMB NOM DE DONA.

Parlem amb dones rellevants en el món polític, de les actuals i de les que ens han precedit. Fem visibles els seus noms i les seves paraules, perquè necessitem polítiques amb lletra de dona.

Ponents:

Carolina Telechea i Lozano, diputada d' ERC al Congrés de Diputats d’Espanya

Maria Sayavera i Seuba, alcaldessa d’Òdena i diputada a la Diputació de BCN i Jenn Díaz, escriptora i Diputada per ERC al  Parlament de Catalunya

Hora: 19.30 h.

Lloc: trobada virtual a l’enllaç: https://us02web.zoom.us/j/83120372641

No és necessària la inscripció prèvia.

Ho organitzen: ERC Anoia i ERC Igualada.

 

8 de març

ENCESA DE LLUMS LILES als ajuntaments dels municipis de la Mancomunitat amb motiu del 8 de març DIA INTERNACIONAL DE LES DONES i PENJADA DE PANCARTES ALS BALCONS DELS AJUNTAMENTS.

 

Setmana del 8 de març

ACCIÓ CONJUNTA ALS INSTITUTS.

Visualització d’un vídeo de la Laura Grau, influencer a les xarxes socials i a Canal Malaia amb mirada de gènere i LGTBI i caracteritzada per ser molt crítica amb els masclismes i les violències masclistes. El vídeo fa una anàlisi de sèries de referència de joves des d’una aproximació crítica de gènere i amb unes pautes i eines per a identificar els masclismes presents.

Participaran de l’acció conjunta:

 • D’Igualada: Acadèmia Igualada, Escola Anoia, Escola Pia, Institut Badia i Margarit, Institut Joan Mercader, Institut Pere Vives, Maristes, Monalco i Institut Milà i Fontanals.
 • De Santa Margarida de Montbui: Institut Montbui.
 • De Vilanova del Camí: Institut Pla de les Moreres.

Ho organitza: Mancomunitat de la Conca d’Òdena.

 

Dilluns 8 de març

QUIZ DEL 8M per Instagram. Hi haurà un seguit de preguntes i respostes relacionades amb la història del 8 de març. Apunta’t i coneix la historia del 8M i el recorregut que ha fet la lluita feminista.

Lloc: Instagram Kaserna Jove @igualadajove

Ho organitza: Departament de Joventut de l’Ajuntament d’Igualada.

 

Dilluns 8 de març

LA BÚSTIA LILA: Vine a la Kaserna i trobaràs una bústia on podràs deixar inquietuds, demanar ajuda si ho necessites o compartir experiències. Inaugurem la bústia lila pel 8 de març i la podràs utilitzar de forma permanent. Participa-hi i digues la teva!

Ho organitza: Departament de Joventut de l’Ajuntament d’Igualada.

 

Dilluns 8 de març

PASSI DE DOCUMENTALS/CURTMETRATGES sobre les dones.

Es projectaran aquests quatre documentals a la sala d’actes durant tota la tarda, aniran passant en mode continu, la gent podrà entrar i sortir quan vulgui per veure els diferents documentals.

Horari: de 16 a 20 h.

 • Dones que donen. Duració 25 minuts.

L’Estat espanyol és el destí preferit de les europees per a la reproducció assistida perquè la nostra legislació permet la utilització d’òvuls de donant a les dones que no en produeixen. Any rere any augmenten les usuàries d’aquests tractaments en clíniques privades, que necessiten incrementar el nombre de donants d’òvuls per fer front a la demanda creixent d’un negoci molt rendible.

 • I tu, com ho veus? Duració 19 minuts.

És un documental que proposa fer un mirada al masclisme quotidià: un masclisme intuïtiu, ocult, que podríem qualificar d’”invisible” o de “micromasclisme”. La primera dificultat és justament trobar el nom exacte per definir-lo i adonar-nos de la seva presència dia a dia. A través de les accions i reflexions de dues dones, aquest documental mostra que aquest masclisme o sexisme quotidià, tan arrelat a la nostra societat, moltes vegades passa desapercebut.

 • Un mateix origen. Duració 23 minuts.

El documental proposa un petit viatge per una zona del Pirineu català a través de les inquietud d'una jove que encara busca el seu camí. Aquesta torna al seu lloc d'origen per aprendre de les experiències de tres dones que es troben en el tram final de les seves vides, i que en el seu moment varen prendre decisions vitals molt diferents. A partir de l'experiència d'aquestes dones que entrevistarà descobrirem el mode de vida característic i els costums de la zona, així com la importància del treball de les dones per tirar endavant les cases i el patrimoni dels petits poblets pirenaics.

 • La hipocresía del deseo. Duració 26 minuts.

Un documental que mostra i denuncia la contradicció d’una societat que promou el consum sexual a la vegada que victimitza, criminalitza i fa invisibles les treballadores sexuals del carrer.

Lloc: Biblioteca l’Atzavara d’Òdena.

Ho organitza: Biblioteca l’Atzavara d’Òdena.

 

Dilluns 8 de març

CAMPANYA DE SENSIBILITZACIÓ PER A LA VISIBILITAT DE LES DONES.

Adreçada al públic infantil i jove.

Hora: a les 17h

Lloc: plaça Major i plaça Mestre Vila Vell.

Ho organitzen: Àrea de joventut i Àrea d’Igualtat de l’ Ajuntament d’Òdena.

 

Dilluns 8 de març

LECTURA DEL MANIFEST DEL DIA INTERNACIONAL DE LA DONA I ENCESA D’ESPELMES.

Lloc: plaça de l’Ajuntament.

Hora: 19h

Ho organitza:  Ajuntament de la Pobla de Claramunt.

 

Dilluns 8 de març

TALLER DE BIBLIOTERÀPIA: L’AUTOESTIMA, a càrrec de Laura García.

La literatura i la prescripció literària ens poden ajudar en aquests temps d’incertesa. Abordarem, entendrem i analitzarem diversos temes de la psicologia a través dels llibres, aquest mes l’autoestima. Per què com va dir Pedro Laín Entralgo: “La lectura ens regala molta companyia , llibertat per ser d’una altra manera i ser més.”

Si la situació sanitària ho permet es farà presencial amb places limitades.

Cal inscripció prèvia a b.igualada.c@diba.cat o per tel. 938049077. Si no, es farà a través de l’Instagram live de la Biblioteca @bibliotecaigualada

Hora: 19h

Ho organitza: Booklife i Biblioteca Central d’Igualada.

Del 8 al 12 de març

QUÈ LLEGEIXES? QUÈ MIRES?

L’Espai Jove Can Muscons, compartirà llibres i sèries entorn del feminisme o dones que han marcat el curs de la història.

Serem a les xarxes socials @canmuscons
Ho organitza: Espai jove Can Muscons

 

Divendres 12 de març

CONCERT - RECITAL DE POESIA: MEMORIA DE MUJER... ES OTRA HISTORIA, de Leonor i Diego Paque.

Aquest espectacle ofereix una experiència que converteix l’espectador en testimoni, fa que traspassi el temps i acabi convertit en protagonista.

Lloc: Ateneu Gumersind Bisbal.

Hora: 19.30h.

Aforament limitat, cal inscripció prèvia trucant al 938086075.

Ho organitza:  Ajuntament de la Pobla de Claramunt.

 

Diumenge 14 de març

MATINAL ESPORT FEMENÍ CAN PASSANALS

Matinal de tennis dobles femení

Hora: 9.00 a 13.00 h

Lloc: Can Passanals

Inscripcions gratuïtes. Data límit 05/03/2021

MÉS INFO: INFO@TOPTENNIS.CAT

Ho organitza: CT Montbui i Top Tennis

Hi col•labora: Servei d’Esports Ajuntament de Montbui

 

Diumenge 14 de març

MATINAL ESPORT FEMENÍ C.E. LES MORERES

Matinal de pàdel femení

Hora: 10.00 a 14.00 h

Lloc: Les Moreres

MÉS INFO: 663 456 653

La participació en aquestes activitats comporta la cessió dels drets d’imatge a l’organització

Ho organitza: C.E. LES MORERES

 

Diumenge 14 de març

PROJECCIÓ DE CINEMA I DEBAT: DOÑA NATI + ENTREGA DEL PREMI NATIVIDAD YARZA A LA RECERCA EN GÈNERE

Projecció d’un documental al voltant de la figura de la Natividad Yarza i en acabar un col•loqui on hi  participaran experts en el personatge. Previ a la projecció, farem entrega del premi Natividad Yarza a la recerca en gènere que convoca la Mancomunitat de la Conca d’Òdena, valorat en 1000€, a l’estudiant de Batxillerat i el centre educatiu premiats.

Lloc: Ateneu Gumersind Bisbal.

Hora: 18.30h.

Aforament limitat,  cal inscripció prèvia trucant al 938086075.

Ho organitza:  Ajuntament de la Pobla de Claramunt.

 

Dimarts 16 de març

TALLER PARTICIPATIU: EL PODER DE LES TRIBUS DE DONES a càrrec de Xènia Bertran llevadora de l’ASSIR Anoia i del CAP Igualada Nord i IBCLC.

Descripció: Estàs alletant o criant els teus fills/es? Estàs vivint una època de canvis i desitges alliberar-te de tabús? Vols conèixer el poder de les tribus femenines? T'invitem a conèixer, de la mà de la llevadora Xènia Bertran, el potencial que hi ha a dins teu i els beneficis que et pot portar pertànyer a una tribu de dones.

Hora: de 15.30 a 16.30 h.

Lloc: Espai Cívic Centre. Sala Jordi Sellarès i Poch. En cas que la normativa no ho permeti es farà online.

Cal inscripció prèvia a https://forms.gle/5TEoJoqyXKkDefFu8 màxim el dia 15 de març. Aforament limitat.

Ho organitzen: ASSIR Anoia i Mancomunitat de la Conca d’Òdena.

 

Dimecres 17 de març

TALLER: EL SERVEI SIAD DINS LA XARXA D’ATENCIÓ A DONES a càrrec de Marta López, coordinadora del SIAD MICOD amb l’Associació Asocprocat

Espai informatiu, per crear consciència sobre la desigualtat de gènere i reflexionar sobre el nostre paper com a dones i la importància de provocar un canvi. En aquest espai es dona a conèixer el servei a la comunitat i en especial al teixit associatiu femení, explicant com i per què sorgeix un servei específic adreçat a dones.

Hora: 15.30h.

Lloc: Sala polivalent de Can Papasseit. Vilanova del Camí.

Cal inscripció prèvia a siad@micod.cat màxim el dia 16 de març. Aforament limitat.

Ho organitza: SIAD MICOD, Associació Asocprocat de Vilanova del Camí i Ajuntament de Vilanova del Camí.

 

Dijous 18 de març

CINEMA: TERRA DE TELERS, amb el Cineclub Ateneu i emmarcat en el Cicle Gaudí.

La Julieta, una nena de sis anys, arriba amb la seva família al lloc on es desenvoluparà la seva nova vida. És l’any 1923 i com tantes altres famílies han hagut de fugir de la misèria del camp per establir-se a Colònia, però començar de nou en un nucli tancat no serà fàcil.

Hora: 20h

Lloc: Ateneu Cinema. Venda anticipada d’entrades a ateneucinema.cat

Ho organitzen: Cineclub Ateneu, Acadèmia del Cinema Català, Ajuntament d’Igualada i Ateneu Igualadí.

 

Divendres 19 de març

XERRADA INFORMATIVA: QUÈ ÉS EL SIAD? Per a professionals que fan atenció a les OAC dels ajuntaments de la Mancomunitat de la Conca d’Òdena.

Espai informatiu per conèixer característiques del SIAD, com i per què sorgeix un servei per a dones, equip multidisciplinari, mecanismes de derivació, suport a professionals i diferenciació del SIAD amb el SIE.

Hora 14h.

Lloc: Taller telemàtic. Cal inscripció prèvia a igualtat@micod.cat

Ho organitza: SIAD MICOD.

 

Dijous 25 de març

TALLER PER A DONES: CICLICITAT, PLAER I APODERAMENT.

Descripció: Proposta d’autoconeixement a través dels diferents cicles de vida de les dones (menarquia, menstruació, climateri) i de debat i qüestionament dels mites, tabús i mandats culturals al voltant de la ciclicitat i la sexualitat de les dones.

Hora: de 15.15 a 16.45h.

Lloc: Espai Cívic Centre. Sala Jordi Sellarès i Poch. En cas que la normativa no permeti la presencialitat el taller es farà online.

Cal inscripció prèvia al formulari https://forms.gle/Kd4jUunvQ6yThPCY9

Ho organitza: SIAD MICOD.

 

Divendres 26 de març

LLIURAMENT DE PREMIS del 18è concurs: COM ENS VEIEM LES DONES?

Concurs de Dones amb empenta que aquest 2021 se centra en les dones i la pandèmia.

Hora: 19.30h.

Lloc: plataforma Zoom: https://ja.cat/ConcursDAE2021

Ho organitza: Dones amb empenta.

Hi col·labora: Ajuntament de Santa Margarida de Montbui.

 

Dies 9,10 i 11 d'abril 

TEATRE: EL SILENCI DELS TELERS. Ser dona a les colònies tèxtils catalanes.

Descripció: Per què no es van rebel·lar? Aquesta era la pregunta que em martellejava mentre m’endinsava en el fascinant món de les colònies tèxtils de la mà de la Filomena, la Montserrat, la Teresa i la resta de testimonis recollits per l’Assumpta Montellà.

Hora: 9 i 10 d’abril a les 20 h i 11 d’abril a les 19 h. Acabada la funció de dissabte 10 hi haurà col•loqui amb l’Assumpta Montellà.

Lloc: Teatre de l’Aurora.

Ho organitza: Teatre de l’Aurora.

Hi col·labora: Mancomunitat de la Conca d’Òdena.

 

CONVOCATÒRIES I PREMIS

 

III Premi Natividad Yarza de recerca en gènere

L’Àrea d’Igualtat de Gènere de la Mancomunitat de la Conca d’Òdena convoca el Premi Natividad Yarza per als treballs de recerca de Batxillerat dels centres educatius de la Conca d’Òdena. L’objectiu del premi és promoure treballs de recerca que tinguin relació amb l’equitat de gènere, els feminismes, la prevenció de violències masclistes i en definitiva les cerques fetes des d’una perspectiva de gènere. La tercera edició del Premi Natividad Yarza premiarà els treballs entregats durant el curs 2021-22. El premi és de 1.000 €.

Consulta’n les bases a www.micod.cat

Per a més informació: igualtat@micod.cat

 

Del 25 de febrer al 5 de març

IV Concurs FEM VISIBLES LES DONES de l’Espai Jove d’Òdena.

Tens entre 10 i 18 anys? Escull una dona que t’inspiri i que sigui la teva ídola. Porta un dibuix, una foto, una poesia o un escrit i digues per què vols fer visible aquesta dona.

Bases a www.odena.cat

Ho organitza: Àrea de joventut de l’Ajuntament d’Òdena

 

18è CONCURS DE FOTOGRAFIA de DAE: COM ENS VEIEM LES DONES?

TEMA: “NOSALTRES I LA PANDÈMIA”

FORMAT EN LÍNIA. Instagram #ConcursDAE2021 @donesambempenta

TERMINI. Fins diumenge 21 de març del 2021 a les 12:00h pm, inclòs.

PREMIS. S’estableixen 3 categories:

- Primer premi: 100 €

- Segon premi: 75 €

- Premi del públic: 50 €

Consulta’n les bases a: web www.dae.cat / Instagram @donesambempenta / Twitter @DonesAmbEmpenta / Facebook  www.facebook.com/donesambempent

Darrera actualització: 25.02.2021 | 11:21