La Mostra Internacional de Films de dones torna a la Conca d'Òdena

Dijous, 19 de setembre de 2019 a les 00:00

En el marc del projecte Conegudes (també) a casa de la Mostra Internacional de Films de Dones, la Mancomunitat del a Conca d'Òdena continua apostant pel programa itinerant de cineastes catalanes. Les projeccions de les pel·lícules seran entre els mesos de setembre, octubre i novembre.

La cineasta Meritxell Colell ofereix Con el viento que la podrem gaudir el proper dijous 26 de setembre a les 8 del vespre a l'Ateneu Cinema. El film explica la història de Mònica, una ballarina de 47 anys que després de tornar al poble on va néixer a causa d'un esdeveniment tràgic a la seva família, es troba amb les dificultats de convivència amb la seva mare i es refugia en allò que millor coneix: la dansa.

La Neus Ballús ens convidarà el 25 d'octubre a les 8 del vespre a l'Ateneu Gumersind Bisbal de La Pobla de Claramunt a conèixer la història de la Marta, una noia de 17 anys que es troba passant es vacances de Nadal al Senegal amb el seu pare i el seu germà gran. La fascinació de la Marta per el Khouma, un càmera senegalès que treballa filmant les excursions dels turistes, tensarà la ja conflictiva relació amb el seu pare. Els vídeos del Khouma, un compendi de clixés de postal que filma per satisfer els turistes, seran part de la pel·lícula i ajudaran la Marta a descobrir els mecanismes interns del negoci del turisme. Alhora, establirà amistat amb l'Aissatou, una noia que neteja les habitacions de l'hotel, que resultarà ser una relació més forta del que s'esperava.

Finalment, la pel·lícula de Cecilia Rico Clavelino serà la última de la Mostra de Films als Cinemes.  El film Viaje al cuarto de una madre es projectarà al cinema MontÀgora a Santa Margarida de Montbui el 28 de novembre a les 8 del vespre. La Leonor i la seva mare Estrella viuen juntes en un petit poble. Es protegeixen i cuiden l'una de l'altre com poden, fins i tot quan s'enfronten a una nova etapa de la vida en què el seu món comú trontolla. Aquest hivern les dues hauran d'emprendre un nou viatge per deixar de ser mare i filla les vint-i-quatre hores del dia i descobrir qui poden arribar a ser per separat.

Des de l'àrea d'Igualtat de gènere seguim compromeses amb l'objectiu de visibilitzar les aportacions de les dones, històricament invisibilitzades i, pel que fa concretament el cinema, poc representades en els rols de direcció. El cinema, i en conjunt el món de l'audiovisual, són espais privilegiats per debatre sobre el paper dels elements simbòlics i la seva influència en la construcció dels rols de gènere. El treball de les directores cinematogràfiques contribueix a enriquir l'imaginari social amb noves perspectives el conjunt de la nostra cultura.

Les projeccions seran gratuïtes i comptaran amb la presència de les cineastes i de l'acompanyament  d'una programadora de la Mostra.

Font: Mancomunitat de la Conca d'Òdena

Darrera actualització: 23.09.2019 | 08:31