La setmana de l’Art urbà d’Òdena crea sinergies entre els joves participants

Divendres, 28 d'agost de 2020 a les 00:00

Mantenen el contacte més enllà de l’activitat i participen de la vida del poble

L’Ajuntament d’Òdena va organitzar durant quatre dies de la primera setmana del mes d’agost, en horari de matí i de tarda, La setmana de l’Art Urbà, una activitat que va comptar amb una subvenció de la Diputació de Barcelona. Hi han pres part els joves seleccionats entre els participants del concurs d’art urbà que es va organitzar durant la Setmana de la Joventut de finals de juliol, tots ells amb inquietuds artístiques i amb motivació per fer activitats de caire manual.

Tota la setmana va girar al voltant del taller d’Art Urbà, en què els joves van pintar conjuntament un mural en el qual van voler reflectir valors com la llibertat, l’emigració o l’esforç, entre altres. L’espai triat ha estat el Pla d’Òdena, un nucli que en el seu moment va créixer amb la migració. Durant la setmana de l’Art Urbà, els joves van compartir experiències i anècdotes en un context multicultural que els va ajudar a crear empatia entre ells. Els joves han continuat en contacte més enllà de l’activitat, i participen a les assemblees del poble per tal de donar veu a les seves necessitats.

L’objectiu de l’activitat és generar espais de trobada positius entre els joves del municipi; també es vol fomentar les complicitats entre els joves migrats sols que resideixen al poble i la resta de joves que hi viuen, alhora que se’ls dona a conèixer diferents espais i recursos que existeixen al municipi.

L’Ajuntament dona molta importància a les sinergies que es van creant entre el jove migrat sol que resideix a la casa de colònies de Ca n’Aguilera i la resta de joves d’Òdena, una interrelació que consideren que ajuda a avançar cap a la seva inclusió.

Darrera actualització: 25.09.2020 | 10:23