L’Ajuntament d’Òdena presenta el protocol intern per a situacions d’assetjament sexual, per raó de gènere, orientació sexual, identitat de gènere i expressió de gènere

Dimarts, 12 de desembre de 2023 a les 00:00

Dimarts passat, l'Ajuntament va fer la presentació del protocol intern per a situacions d’assetjament sexual, per raó de gènere, orientació sexual, identitat de gènere i expressió de gènere de l’Ajuntament d'Òdena. 

Es tracta d’un compromís institucional per a l’erradicació total d’aquestes conductes i per garantir la salut i els drets de totes les persones que pateixen aquestes situacions.

La presentació va anar a càrrec de la Sra. Silvia Alberich, responsable técnica de la Consultoria de Gènere i Igualtat EQUILATERA. Juntament amb la Sra. Aurora Pulido Vacas,  tècnica de Suport al Territori en Polítiques d’Igualtat de la Diputació de Barcelona, que no va poder assistir per motius personals, van assessorar i acompanyar en l’elaboració d’aquest Protocol.

El Protocol de prevenció i abordatge de l’assetjament sexual i l’assetjament per raó de sexe vigent a l’Ajuntament es va aprovar l’any 2011, i l’ens va considerar oportú realitzar-ne una actualització.

Amb l’aprovació, s’ha establert destinar al pressupost del 2024 1.500 euros, revisables anualment, per a cobrir i fer front a les eventuals mesures de reparació que es puguin determinar en la resolució de casos d’assetjament que es presentin, si fos el cas.

Des de l’Ajuntament d’Òdena es considera que totes les persones tenen dret a rebre un tracte respectuós i digne, a la salut en el treball, a ser tractades amb igualtat i a no patir discriminació als llocs de treball; l’assetjament sexual i l’assetjament per raó de sexe atempten contra aquests principis motiu pel qual el protocol es va aprovar per unanimitat durant el ple ordinari del passat 2 de novembre.

 

Darrera actualització: 12.12.2023 | 18:34