L’Ajuntament obre inscripcions per participar com a mentor al programa d’acompanyament a joves que migren sols

Dimarts, 23 de març de 2021 a les 00:00

L'Ajuntament d’Òdena ha obert el període d'inscripció per les persones que vulguin participar al programa de mentoria que te per objectiu fomentar la convivència i la interacció dels joves amb els habitants del municipi, una eina d'intervenció social que promou una relació de suport i acompanyament entre persones adultes i els joves que migren sols perquè coneguin i es vinculin amb la societat d'acollida i, alhora, perquè adquireixin competències lingüístiques i laborals.

La mentoria consisteix en trobades periòdiques entre el o la jove i el/la mentor/a, que  s’enfoquen cap al coneixement i la participació a la societat d’acollida, l’acompanyament en la formació lingüística i laboral i, en general, en l’assoliment dels objectius marcats en el projecte educatiu individual definit pels professionals que els donen suport.

Pot ser mentor/a qualsevol persona major de 25 anys que tingui coneixement del municipi, una mínima disponibilitat horària i compromís i responsabilitat amb el projecte. Per inscriure’s cal formalitzar la inscripció a l’Ajuntament per seguidament passar una entrevista personal i fer una formació online i finalment crear el tàndem de mentoria entre la persona adulta i el jove.

Les relacions de mentoria compten amb el suport i la supervisió d’un professional, que farà el seguiment del funcionament de la relació.

Darrera actualització: 23.03.2021 | 10:42