L’ajuntament Òdena organitza una trobada participativa per treballar la convivència

Dimecres, 30 de de març de 2022 a les 13:30

El passat 16 de març va tenir lloc una trobada dels diferents col·lectius d'Òdena: entitats culturals i juvenils, associacions, clubs... per compartir experiències entorn la convivència al municipi.

Desprès d’una època de confinaments i normatives, de pèrdues i de canvis que ha tocat viure, des de les regidories de joventut i cultura de l’Ajuntament d’Òdena, es va creure convenient realitzar una trobada presencial on retrobar-se amb les entitats i reactivar la col·laboració, reprendre iniciatives i fomentar nous vincles, ja sigui entre elles mateixes com amb l’administració.

Així amb el suport de la Diputació es va dur a terme l'activitat "Reconèixer-nos", un taller participatiu per la diversitat, convivència i drets cívics que va ser conduit per Enric Alvarez Gómez, mediador comunitari.

La sessió va tenir lloc al Teatre Centre Unió Agrícola i va comptar amb la participació d’una vintena de representants d'entitats, serveis i agents socials. La trobada de cura als col·lectius vol ser un espai de diàleg de la ciutadania i tècnic entorn la convivència al municipi.

Per realitzar la sessió es va realitzar dues dinàmiques. D'una banda, la teixint xarxa, que consisteix a anar passant un cabdell de llana entre tots qui participen, al mateix temps que es presenten i s'exposa què s'espera de la trobada. Per a augmentar l'escolta, una vegada formada la teranyina, es va desfent en el mateix ordre que es va formar.

L'altra dinàmica que es va fer va ser a través d'una imatge, identificar-se dins de la mateixa entitat.

Seguidament, es va obrir el torn lliure en què tothom va expressar les seves necessitats i inquietuds per després donar solucions i respostes a aquestes mateixes necessitats sempre des del punt de vista que pot fer un mateix i com a entitat.

Entre altres temes van sortir temes com la comunicació, la cohesió entre nuclis, el civisme, els serveis de K.0, el transport, la participació de la ciutadania, el relleu de les entitats, el vincle entre joves i joves del centre d'acollida, els camins i espais segurs.

L'Ajuntament agraeix la participació de les entitats i haver compatit el seu temps, inquietuds i desitjos. Va ser un interessant treball conjunt per conèixer realitats, visions de  la convivència al municipi i com millorar-la

Darrera actualització: 30.03.2022 | 13:43