L'Ajuntament publica un BAN per garantir una revetlla de Sant Joan segura

Dijous, 17 de de juny de 2021 a les 12:00

Cal sol·licitar l’autorització per encendre fogueres de Sant Joan abans del dia 22

L’Ajuntament d’Òdena ha publicat un ban municipal amb motiu de la Revetlla de Sant Joan amb l’objectiu de regular i  garantir la seguretat de les persones i dels béns públics i privats i aconseguir fer una festa segura.

El ban municipal informa al veïnat sobre les obligacions i precaucions que cal tenir en compte en l’encesa de fogueres i ús de material pirotècnic.

L’Ajuntament d’Òdena haurà d’autoritzar l’encesa de fogueres al municipi. La sol·licitud s’ha de presentar abans del dia 22 de juny mitjançant una instància en què s’hi ha de detallar el dia, l’hora i la durada de l’encesa, a banda d’un plànol del lloc i, en el cas que sigui un terreny privat, l’autorització del propietari. Si el foc es fa a menys de 500 metres d’un terreny forestal cal demanar permís també a l’àrea de Medi Ambient de la Generalitat de Catalunya. Arran de la situació de pandèmia de Covid-19, les enceses de fogueres també estaran condicionades per eventuals canvis que puguin dictar les autoritats sanitàries a través del PROCICAT.

Els focs autoritzats s’hauran d’encendre a una distància mínima de 15 metres de qualsevol edificació, vegetació o vehicle estacionat. Caldrà també que els participants tinguin cura de no malmetre béns públics o privats, que vigilin la proximitat de línies elèctriques, telefòniques o de gas, i que netegin la brossa i vegetació de la zona en què es farà el foc per evitar-ne la propagació, així com netejar-ne les restes quan s’hagi apagat.

Està totalment prohibit situar les fogueres directament sobre l’asfalt i utilitzar directament gasolina o líquids inflamables similars per encendre el foc. A les flames només s’hi pot cremar fusta i cartró gruixut, però en cap cas papers, teixits, plàstics, esprais, pneumàtics o productes químics. També cal tenir cura de no tancar el pas als vehicles d’emergència en cap moment.

Pel que fa a la manipulació de material pirotècnic, aquest només es podrà comprar en establiments autoritzats, no es pot tirar a les fogueres i els familiars o tutors dels menors d’edat seran responsables de les seves infraccions. L’Ajuntament recomana tenir la màxima cura en la manipulació dels productes pirotècnics.

Darrera actualització: 17.06.2021 | 13:18