L’alcalde d’Òdena i 5 alcaldes anoiencs més, es reuneixen amb el Departament d’Acció Climàtica pel soterrament total de les línies d’alta tensió dels macro parcs de l’Anoia

Dissabte, 9 de setembre de 2023 a les 00:00

Assisteix amb 5 municipis més de l’Anoia (Bellprat, Sant Martí de Tous, Jorba, Òdena, Argençola i Pujalt), afectats pels projectes dels nous parcs solars que s’estan tramitant a la comarca.

Aquest divendres 8 de setembre, l’alcalde Jaume Xaus s’ha reunit amb Josep Vidal, secretari general d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural de Generalitat de Catalunya, i Assumpta Ferran, directora general d’Energia, conjuntament amb una representació dels sis municipis de l’Anoia més afectats pels projectes dels nous parcs solars que s’estan tramitant a l’Anoia: Bellprat, Sant Martí de Tous, Jorba, Òdena, Argençola i Pujalt.

A la reunió, els ajuntaments van exposar la seva oposició i determinació innegociable a qualsevol nova línia d’evacuació o transport aèria, i es va acordar  intensificar el diàleg i fer un seguiment compartit de la tramitació dels parcs solars o eòlics que s’estan tramitant amb afectació en aquests municipis. També es va plasmar un acord per treballar conjuntament per aconseguir el soterrament de la totalitat de les possibles noves línies d’alta tensió o molt alta tensió aèria que es puguin plantejar per a l’evacuació o transport de l’energia des dels parcs fins a la subestació Anoia.

Ambdues parts valoren satisfactòriament aquesta primera trobada conjunta, i s’han fixat l’objectiu d’anar fent conjuntament un seguiment, fins aconseguir l’esmentat objectiu. També es treballarà en altres objectius compartits com ara unes majors distàncies dels parcs a les masies o altres edificacions en sòl no urbanitzable i una ràpida redacció i aprovació del Pla Territorial (PLATER) com a eina de planificació d’aquest conjunt d’infraestructures de producció i transport d’energia renovable a l’Anoia.

 

Darrera actualització: 09.09.2023 | 13:26