Les dades de mortalitat de la Conca d’Òdena van a la baixa i donen un apunt a l’esperança

Dimecres, 22 d'abril de 2020 a les 17:55

Des del pic de mortalitat assolit fa quatre setmanes a la Conca, el nombre de víctimes ha anat reduint setmanalment 

Davant la celebració de “Sant Jordi des de casa” l’ajuntament encoratja a participar de les activitats online i adquirir llibres i roses a través del comerç local mitjançant els serveis de lliurament a domicili 

Aquest matí, l’alcalde d’Igualada, Marc Castells, ha informat en roda de premsa sobre les dades de mortalitat de la Conca d’Òdena que, segons ha explicat, presenten una tendència esperançadora dins la gravetat de la situació. Castells, ha afirmat que aquestes dades es comuniquen sota “l’exercici de transparència que hem fet des del primer dia”. 

L’alcalde ha explicat que “fa quatre setmanes vam tenir el pic més alt de mortalitat a la Conca d’Òdena. Fent l’anàlisi de les darreres quatre setmanes veiem que aquestes dades de mortalitat han anat millorant molt”. A la Conca d’Òdena, entre el 23 i el 31 de març l'any passat hi va haver 18 morts i el 2020 n'hi ha hagut 90; entre l'1 i el 7 d'abril de 2019 hi va haver 9 morts, enguany hi ha hagut un total de 50; entre el 8 i el 14 d'abril, l’any passat hi va haver 15 morts, i el 2020 un total de 40 persones mortes. I entre el 15 i el 21 d’abril, l’any passat hi va haver 8 defuncions i aquest 2020 hi ha hagut 31 morts. 

Segons ha afirmat Castells, “la progressió de la xifra de defuncions setmanals és molt esperançadora, tot i que encara estem parlant d’una mortalitat molt elevada”. En aquest sentit, l’alcalde també ha insistit en la conveniència de mantenir les mesures de prevenció i confinament amb el màxim rigor possible, que ja que, segons les dades, s’ha demostrat la seva efectivitat. “Tot plegat s’afegeix a les bones notícies que ens arriben de l’hospital respecte al nombre d’ingressos a urgències, respecte al nombre de persones contagiades i també el personal sanitari que es va recuperant. Tot ens fa pensar que anem en la bona direcció” ha afegit l’alcalde. 

Per altra banda, pel que fa a la tramitació de les baixes dels treballadors que no van poder sortir de la Conca a causa del confinament, Castells ha informat que aquesta setmana els alcaldes i alcaldesses de la Conca d’Òdena han intensificat encara més les gestions per desencallar el tema. Segons ha explicat Castells, s’han fet diverses reunions amb l’Institut Català d’Avaluacions Mèdiques i sembla que en les properes hores la situació es podria resoldre. Tot i això, Castells ha insistit a agilitzar els tràmits ja que “no podem esperar més a trobar una solució per aquest miler de persones afectades”. Tal com a recordat Castells, la qüestió de les baixes pels treballadors afectats pel confinament ha estat una prioritat pels consistoris de la Conca des del primer dia. 

Sant Jordi des de Casa 

Demà és Sant Jordi i les circumstàncies faran que sigui una diada completament diferent, sense les habituals imatges de gent amb roses i llibres. Des de l’Ajuntament es fa una crida als odenencs i odenenques a participar de les activitats en línia i en concret aquelles que s’impulsen des del nostre municipis com el concurs de contes, la realització d’un taller virtual per fer una rosa de roba i una activitat de conta contes i un repte de recomanacions de llibres.

Darrera actualització: 22.04.2020 | 20:01