L’exposició sobre el packaging de la Conca d’Òdena impulsada per la MICOD arriba a Òdena

Dimecres, 15 de febrer de 2023 a les 07:30

L’exposició, que mostra el packaging de marques mundialment conegudes fabricat al territori, es podrà anar a veure a la Biblioteca d’Altzavara d’Òdena del 14 de febrer al 3 de març

Després d’haver estat instal·lada al Centre Cívic Nord d’Igualada, aquest 14 de febrer comença la ruta de l’exposició “El packaging de la Conca d’Òdena al món” cap a diferents punts del territori, començant per Òdena, on estarà exposada a la Biblioteca d’Altzavara.

Aquesta exposició és un dels resultats del projecte “ConcaTech”, impulsat des de l’any 2021 per la Mancomunitat d’Òdena i subvencionat per la Diputació de Barcelona en el marc del programa “Treball, Talent i Tecnologia”. A més de diversos plafons informatius, l’exopsició mostra envasos de productes de marques com Estrella Damm, Ametller Origen o Moritz, molts dels quals han rebut premis internacionals. L’objectiu és donar a conèixer els dissenys de packaging que es fan al territori, i també fer una crida al jovent perquè apostin per entrar al món laboral del packaging. Per fer-ho, el projecte compta amb una exposició itinerant i un vídeo que recull els testimonis dels principals responsables de les empreses de la Conca d’Òdena i que es pot veure a la pàgina web micod.cat.

L’Exposició es podrà visitar des del 14 de febrer i fins el dia 3 de març a la Biblioteca l’Atzavara d’Òdena en els horaris d’obertura de l’equipament: les tardes de dilluns a divendres de 15:30 a 20:00h i també els matins de dimarts, dimecres i  dissabtes de 10:00 a 13:00h. Després d’Òdena, la mostra s’instal·larà a Santa Margarida de Montbui.

 

El projecte Conca Tech

La MICOD ja va elaborar fa uns mesos un estudi per tal de conèixer les necessitats més immediates del sector, com ara la necessitat de trobar personal format en el món del packaging, solucions per fer envasos més sostenibles, i la voluntat d’incorporar projectes amb més valor tecnològic.

Els bons resultats obtinguts fins ara pel programa “Conca Tech”, liderat per la Mancomunitat amb el suport de la Diputació de Barcelona, fan que el projecte pugui continuar aquest 2023 amb noves propostes i nous reptes.

 

 

La MICOD

La Mancomunitat Intermunicipal de la Conca d'Òdena (MICOD) és una associació formada per 7 municipis de la comarca de l'Anoia, tots ells situats a la Conca d'Òdena: Igualada, Vilanova del Camí, Santa Margarida de Montbui, Òdena, La Pobla de Claramunt, Jorba i Castellolí. L’entitat va néixer al 2001 per donar serveis de manera mancomunada als diferents municipis que la integren, i té com a objectiu unir esforços i recursos per gestionar serveis d'interès comú en diferents àrees com la promoció econòmica, la igualtat de gènere, serveis d'ocupació, formació i inserció i serveis relacionats amb el medi ambient i la mobilitat, entre d’altres.

 

Darrera actualització: 15.02.2023 | 07:43