Més del 70% dels gossos perduts o abandonats a la Conca d’Òdena el 2022 han estat adoptats o recuperats pels seus propietaris

Dimarts, 10 de gener de 2023 a les 13:45

En total s’han recollit 84 gossos durant el 2022 als set municipis de la Conca d’Òdena

El servei de recollida el fa l’empresa Caniausa Center SL, que acull els animals a les seves instal·lacions a l’espera de trobar els seus propietaris o bé una família d’acollida

La Mancomunitat de la Conca d’Òdena ha fet públiques les xifres de recollida d’animals domèstics, una de les competències que depèn d’aquesta institució que agrupa els set municipis de la Conca d’Òdena. De gener a desembre de 2022, a Igualada, Vilanova del Camí, Santa Margarida de Montbui, Òdena, La Pobla de Claramunt, Jorba i Castellolí s’han recollit un total de 84 gossos perduts o abandonats. D’aquests gossos, 17 portaven xip i van poder ser retornats de seguida als seus propietaris, i 67 van ser traslladats a les instal·lacions de Caniausa Center SL, l’empresa responsable del servei de recollida. El balanç del destí d’aquests 67 gossos és molt positiu, ja que més un 71% han pogut deixar el centre: 20 han estat finalment recuperats per part dels seus amos i 23 han estat adoptats. La resta, romanen al centre a l’espera de trobar una família d’acollida.

La Mancomunitat recorda que la informació referent als animals trobats i en adopció és pública i està actualitzada al web www.caniausa.cat, de tal manera que tots els propietaris de gossos perduts puguin consultar si la seva mascota ha estat trobada i també perquè aquells particulars que vulguin adoptar un gos s’hi puguin adreçar. L’adopció de mascotes és un acte solidari que contribueix a salvar l’animal que compartirà la vida amb la família d’acollida, i també ajuda a reduir la saturació dels refugis, que podran acollir més animals en millors condicions. La Mancomunitat també recorda la importància de complir la normativa d’identificació dels animals de companyia amb microxip, un element fonamental per tal de poder retornar els animals perduts als seus propietaris.

Ja fa quatre anys que la Mancomunitat Intermunicipal de la Conca d’Òdena (MICOD) centralitza i gestiona el servei de recollida i manteniment d’animals domèstics de companyia abandonats o perduts, i l’agost del 2022 va prorrogar per un any més la concessió del servei a l’empresa Caniausa Center SL, la primera empresa catalana dedicada a la recollida i custòdia d’animals que ha obtingut la Norma UNE 313001 de Gestió Sanitària i Benestar Animal.

D’altra banda, la MICOD recorda a la ciutadania que, en cas de veure un gos abandonat o perdut a la via pública, cal trucar a la Guàrdia Urbana del seu municipi que activarà el servei de recollida.

La MICOD

La Mancomunitat Intermunicipal de la Conca d'Òdena (MICOD) és una associació formada per 7 municipis de la comarca de l'Anoia, tots ells situats a la Conca d'Òdena: Igualada, Vilanova del Camí, Santa Margarida de Montbui, Òdena, La Pobla de Claramunt, Jorba i Castellolí. L’entitat va néixer al 2001 per donar serveis de manera mancomunada als diferents municipis que la integren, i té com a objectiu unir esforços i recursos per gestionar serveis d'interès comú en diferents àrees com la promoció econòmica, la igualtat de gènere, serveis d'ocupació, formació i inserció i serveis relacionats amb el medi ambient i la mobilitat, entre d’altres.

Darrera actualització: 10.01.2023 | 13:58

Imatges