Nova agenda d’activitats de tardor del Casal de la Gent Gran d’Òdena

Dimarts, 21 de novembre de 2023 a les 00:00

El Casal de la Gent Gran d’Òdena, del Centre Cívic del Pla d’Òdena, organitza una sèrie d’activitats durant aquesta tardor, amb el suport de l’Ajuntament d’Òdena.

Dimecres 22 de novembre tindrà lloc l’Hora del Cafè, amb la xerrada “Coneixem el projecte de la protectora Adoptagat Igualada”.L’acte tindrà lloc a les 15.30 hores, al mateix Casal de la Gent Gran, i serà a càrrec d’Ester Valencia. 

Es tracta d’una xerrada organitzada per l’Associació de Jubilats del Barri de Sant Pere i el Pla de la Masia, Adopta Gat Igualada és una associació sense ànim de lucre que centra els seus esforços en el món felí.

Pel que fa a dimecres 29 de novembre, se celebrarà una sortida matinal de visita a la mateixa protectora. Es visitaran les instal·lacions del refugi, on tenen d’acollida els gats abandonats que setmanalment cuiden i cobreixen les seves necessitats.

La sortida serà de 10.30 a 12.00 hores, i no cal inscripció prèvia. 

Dijous 30 de novembre tindrà lloc l’inici del club de lectura en veu alta i l’espai de Biblioteca del Centre Cívic del Pla d’Òdena. 

Es tracta d’un espai adreçat a persones adultes que tinguin dificultat en la lectura, comprensió i expressió de la llengua catalana. La lectura compartida en veu alta comporta implicacions emocionals, socials i d’adquisició de coneixements que potencien i consoliden aspectes cognitius claus en les diferents etapes de la vida. 

A més, també s’estrenarà un nou espai de biblioteca on es podran fer consultes i préstec de llibres.

El Club de lectura comptarà amb dos grups, el grup A, de lectura en català, de 10 a 10.45 hores, i el grup B, de lectura en castellà, de 10.45 a 11.30 hores.

Per inscriure’s cal visitar de forma presencial el Centre Cívic del Pla, de dimecres a divendres, de 9.30 a 11.30 hores.

És una activitat gratuïta organitzada per l’Àrea de la Gent Gran de l’Ajuntament d’Òdena i la Biblioteca L’Atzavara, que anirà a càrrec de Vanessa Gómez.

La següent hora del cafè tindrà lloc dimecres 13 de desembre, amb la xerrada sobre “Consells de seguretat per a la gent gran”, a dos quarts de 4 de la tarda, al Casal de la Gent Gran.

El Carlos Delgado, cap de la Guàrdia Municipal d’Òdena, exposarà tot el que cal tenir en compte en l’àmbit de seguretat quan estem a casa, quan anem pel carrer i per evitar possibles estafes amb les noves tecnologies. Es resoldran tots aquells dubtes que es puguin tenir.

Es tracta d’una activitat organitzada per l’Associació de Jubilats del Barri de Sant Pere i el Pla de la Masia, que no cal inscripció prèvia.

La segona trobada del Club de Lectura en veu alta i l’espai Biblioteca, al Casal de la Gent Gran, serà el dijous 14 de desembre, a càrrec de Vanessa Gómez. El grup A, de lectura en català, serà de 10 a 10.45 h, i el grup B, de lectura en castellà, de 10.45 a 11.30 hores.

Cal inscriure’s de dimecres a divendres de 9.30 a 11.30 hores, de forma presencial al Centre Cívic el Pla. 

Finalment, dissabte 16 de desembre tindrà lloc el bingo solidari per la Marató de TV3. Serà a les 5 de la tarda, a la Sala d’actes del Centre Cívic del Pla, organitzat per l’Associació de Jubilats del Barri de Sant Pere i el Pla de la Masia, amb la col·laboració de l’Associació Gargantua Odenenca.

La Marató d’enguany, el 17 de desembre, es dedica a la salut sexual i reproductiva, amb l’objectiu de donar llum per trencar el silenci, eliminar els tabús i impulsar-ne la investigació. 

L’objectiu de l’activitat és aportar el granet de sorra d’Òdena amb un bingo solidari, on tota la recaptació obtinguda es destinarà a la Marató.

El Casal de la Gent Gran d’Òdena està obert de dilluns a divendres, de 4 a 7 de la tarda.

 

Darrera actualització: 23.11.2023 | 10:48