Nova aliança entre Vilanova del Camí, Òdena i La Pobla per a potenciar l’emprenedoria i generar noves oportunitats d’ocupació

Dimecres, 19 de febrer de 2020 a les 00:00

Els ajuntaments de Vilanova del Camí, Òdena i La Pobla de Claramunt han renovat el conveni que regula les relacions de col·laboració entre els tres ens, per a la prestació de serveis a persones emprenedores i empreses. L'acord, rubricat per l’alcaldessa de Vilanova del Camí, Noemí Trucharte, l'alcaldessa d’Òdena, Maria Sayavera i l’alcalde de la Pobla de Claramunt, Antoni Mabras, serà vigent durant dos anys, fins el 31 de desembre de 2021. A la signatura del conveni també va ser present la regidora de Promoció Econòmica de Vilanova del Camí, Carlota Silva.

Segons l'acord, Vilanova del Camí prestarà els serveis del seu Centre Local de Serveis a les Empreses (CLSE) a les persones emprenedores i empreses dels municipis d’Òdena i La Pobla de Claramunt. Així mateix incorporarà com a àmbit territorial de les seves actuacions i projectes el territori d’aquests municipis i els presentarà la planificació de formació anual que ofereix el CLSE.

Entre els compromisos adquirits pels ajuntaments d’Òdena i La Pobla hi ha la difusió de les activitats del CLSE de l’Ajuntament de Vilanova del Camí, entre particulars i empreses, així com la derivació dels potencials usuaris d’aquestes activitats, comprometent-se a no duplicar-ne cap dels serveis o activitats existents o programades.

L’alcaldessa vilanovina, Noemí Trucharte, subratlla que “el suport a l’emprenedoria i a les pimes ha estat sempre una aposta de l’Ajuntament de Vilanova del Camí que a través del CSLE pretén donar resposta a les necessitats de les empreses, estimular la creació de nous negocis i llocs de treball, i potenciar la formació dels ciutadans, evitant duplicitats, compartint infraestructures i traient el màxim profit dels recursos existents”.

“Amb aquests nous convenis de col·laboració, -explica Carlota Silva, regidora de Promoció Econòmica de l’Ajuntament de Vilanova del Camí-, s’amplia i millora la cobertura i la qualitat dels serveis de suport a l’emprenedoria i es dona aixopluc a les iniciatives emprenedores que generen noves oportunitats d’ocupació i de creació de riquesa”.

L'alcaldessa d'Òdena, Maria Sayavera ha explicat que des del consistori estan “contents de renovar amb l’Ajuntament de Vilanova del Camí, a través del Centre d’Innovació, el conveni de prestació de serveis a empreses i emprenedors”. “Poder treballar de forma mancomunada aquest tipus de serveis ens permet donar una millor atenció als usuaris. Agraïm doncs a l’Ajuntament de Vilanova aquesta col·laboració i seguim apostant per les polítiques que fomentin l’emprenedoria”.

L’alcalde poblatà, Antoni Mabras, valora molt positivament el conveni signat ja que aquest “es troba en la línia d’objectius marcats pel govern municipal de La Pobla de Claramunt, en potenciar i incentivar l’arribada de nous projectes i negocis innovadors que de la mateixa manera ajudaran a la creació de nous llocs de treball”. “Celebrem la col·laboració amb l’Ajuntament de Vilanova del Camí en l’àmbit de la promoció econòmica i ens posem a treballar per donar a conèixer els serveis que s’estan oferint”

Darrera actualització: 19.02.2020 | 11:59