Òdena acaba el cicle l’Ajuntament informa i respon amb una trobada al nucli d’Òdena

Dimarts, 5 de d’abril de 2022 a les 11:25

L’equip de govern exposa els projectes acabats i pendents, recull propostes i escolta suggeriments dels presents

L’Ajuntament d’Òdena va organitzar divendres 1 d’abril l’última de les trobades del cicle ‘L’Ajuntament informa i respon’, aquesta vegada al Centre Fraternal del nucli d’Òdena. L’objectiu d’aquestes trobades és d’una banda que l’equip de govern pugui explicar quins projectes s’han acabat i quins estan pendents d’aprovar a aquest nucli, i de l'altra recollir les propostes i suggeriments dels assistents.

En el capítol de projectes acabats, es va explicar el de la reurbanització de l’avinguda de Manresa, on s’han eixamplat les voreres, reasfaltat la via, s’han afegit nous passos de vianants i nova pintura vial per reduir la velocitat, i s’han afegit una zona nova d’aparcament estacional i càrrega i descàrrega i una altra d’estada amb arbrat. El total del projecte ha comptat amb una inversió de 82.530,09 euros, que ha finançat la Diputació de Barcelona. En urbanisme també s’ha renovat l’asfalt dels carrers Cervantes i Pau Casals.

Un altre dels projectes destacats ja acabats és el dels treballs arqueològics a la muralla i a la torre del Castell d’Òdena. En concret s’hi ha construït el mur de contenció per a la sustentació del basament de la Torre i s’han restaurat i consolidat les façanes de la Torre, mantenint-la en les millors condicions possibles. En aquest cas el projecte l’han finançat Diputació de Barcelona i Generalitat de Catalunya, amb una inversió total de 322.861,70 €.

En l’àmbit de jardineria, zones verdes i món rural, s’ha renovat la zona enjardinada de l’avinguda de Manresa via pressupostos participatius, s’han netejat i desbrossat els camins principals i s’han invertit més de 60.000 euros en el manteniment i millora del ferm dels camins rurals i d’esbarjo.

Els projectes més destacats d’educació han estat l’entrega de 10.000 euros en ajuts universitaris i cicles formatius de grau superior, s’han atorgat beques per a infants en risc per assistir a l’escola d’estiu municipal i beques de transport escolar per als alumnes de l’Institut Escola Castell d’Òdena residents a masies i nuclis a més de 4 quilòmetres, i s’ha començat el projecte PIDCES amb els alumnes de 1r i 2n d’ESO del mateix centre.

En igualtat van destacar el projecte ‘Poble Segur’ que ha servit per detectar i localitzar els punts insegurs del municipi i sobre els quals es començaran a posar en marxa les primeres mesures aviat, i l’inici del projecte de lavabos inclusius als diferents equipaments municipals. En joventut es va parlar de la redacció del Pla local de Joventut amb la col·laboració amb les entitats del municipi i l’adequació del nou espai jove, situat a l’edifici on abans hi havia el Jutjat de Pau.

Dels projectes relacionats amb a la gent gran van mencionar l’ESTIC+APROP de formació en noves tecnologies per a majors de 65 anys, el projecte Ment Activa de millora del benestar emocional i cognitiu de les persones grans i a la sala polivalent del Centre Fraternal s'ha habilitat un nou espai de trobada per al col·lectiu. També s’han posat en marxa els primers pressupostos participatius del municipi, amb una dotació de 10.000 euros i s’ha implicat el jovent del municipi en l’elaboració del mural de la paret del Centre Unió Agrícola a través d’un taller d’art urbà. D’altra banda, s’ha creat l’espai del record en homenatge als nadons morts durant l’embaràs, el part i el postpart. I pel que fa a l’àmbit d’Economia, s’han atorgat bonificacions del 95% de l’impost d’obres, del 25% al rebut de l’IBI per a la instal·lació d’energia fotovoltaica als habitatges, s’han congelat les taxes i impostos municipals, s’han atorgat ajuts per a la remodelació de façanes i s’ha bonificat l’impost de circulació dels vehicles elèctrics i híbrids.

La segona fase de la reurbanització de l’Avinguda de Manresa és el projecte que està pendent d’executar, amb una inversió de 58.523,50 euros cofinançats per la Diputació de Barcelona, i consistirà en l’execució d’una vorera que connectarà els nuclis urbà amb els habitatges construïts a la sortida urbana del municipi. I com a pendents d’aprovar queden els projectes de la urbanització del carrer Calaf per facilitar l’accés a l’Institut Escola (inversió de 182.326,55 euros finançats per la Diputació de Barcelona) i la instal·lació d’un ascensor i salvaescales a l’accés del Teatre Unió Agrícola (amb una inversió de 120.000 euros cofinançats en un 37% per la Diputació de Barcelona.

Darrera actualització: 05.04.2022 | 11:31